Спорт

Мајами у финалу Источне конференције - Никси нису могли против Батлера

Хит је успео да у шестој утакмици обезбеди пролаз и сада чекају бољег из окршаја Филаделфије и Бостона
Мајами у финалу Источне конференције - Никси нису могли против БатлераGetty © Eric Espada / Stringer

Кошаркаши Мајамија први су финалисти Источне конференције НБА лиге, пошто су у шестом сусрету против Њујорка стигли до четврте победе, којом су обезбедили још један тријумф против фаворизоване екипе.

Екипа са Флориде је на свом терену савладала Никсе 96:92, чиме је стигла до 4:2 у серији, а пресудни у тријумфу били су Џими Батлер и Бам Адебајо.

Мајами је имао заостатак у првом полувремену, али пред одлазак на одмор су успели да стигну до предности, коју су до самог краја сусрета успели да сачувају. Батлер је био најефикаснији у тиму Мајамија са 24 поена, док је Адебајо додао 23.

Са друге стране, Никси нису успели да изборе "мајсторицу" ни уз помоћ Џејлена Брансона и његовог 41 поена, пошто је имао слабу подршку саиграча - Џулијус Рендл је био први следећи у тиму Њујорка са тек 15 поена.

Тако су осми носиоци успели да после првих носилаца Милвокија елиминишу и пете носиоце из Њујорка. Они ће у финалу Истока играти против бољег из окршаја Филаделфије и Бостона, а тамо ће последњи седми меч одлучити победника серије.

image
VV inauguration
banner