Спорт

Партизан преживео "студенте" и изборио мајсторицу

Тешком муком црно-бели су преживели другу утакмицу у четвртфиналу АБА лиге и спасли сезону
Партизан преживео "студенте" и изборио мајсторицу© ABAliga/SC Derby/Filip Roganovic

Кошаркаши Партизана изједначили су на 1-1 у четвртфиналној серији АБА лиге драматичном победом над Студентским центром у Подгорици, резултатом 81:79.

Екипа Жељка Обрадовића поново је одиграла веома лошу утакмицу, била на ивици елиминације, али је у финишу имала више среће и концентрације и дошла до тријумфа.

Црно-бели су били у заостатку од седам поена, вратили се и поготком Џејмса Нанелија седам секунди до краја сусрета сломили отпор "студената".

У првом полувремену домаћин је углавном водио од два до пет разлике, Партизан поново није успевао да лако нађе пут до коша, уз очајан шут за три (два од 12).

На самом почетку другог полувремена повредио се Јам Мадар који је искренуо зглоб у једној контри и није се више враћао на паркет.

Студентски центар је у 23. минуту повео 47:40, али се Партизан вратио и стигао до 52:52. Уследила је нова серија домаћина који је стигао до плус шест (61:55) у 28. минуту меча.

Партизан је до тог тренутка у другом полувремену шутирао тројке један од седам, а укупно три од 19.

Успели су црно-бели да ухвате прикључак крајем треће и четврте деонице, па су се екипе дуго смењивале у вођству. У последња три минута ушло се са 73:73. Тројком Џејмса Нанелија Партизан је на минут и 28 секунди до краја повео 76:73. Нанели је био меч-винер за црно-беле, јер је тројком пет секунди пре краја решио питање победника.

Партизан је шутирао за три поена катастрофално лоше (седам од 28), а Студентски центар је имао чак 12 изгубљених лопти више, али је и поред тога био на корак од елиминације великог фаворита.

Најефикаснији у саставу Партизана били су Данте Егзум са 24 и херој Нанели са 23 поена, док је следећи на листи стрелаца био Кевин Пантер са осам.

Код СЦ Дербија, Флечер Меги је постигао 15, Никола Павлићевић 11, а Данило Тасић девет поена.

"Мајсторица" је на програму у Београду 22. маја.

image