Спорт

Денвер опет "тукао" Лејкерсе, Јокић моћан с новим трипл-даблом

Нагетси сада воде 2-0 у финалној серији, а посебно је фантастична била партија Џамала Мареја
Денвер опет "тукао" Лејкерсе, Јокић моћан с новим трипл-даблом© Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Кошаркаши Денвера уписали су и другу победу у финалној серији Западне конференције против Лос Анђелес Лејкерса, пошто су на свом паркету славили 108:103.

Нагетси су стигли до 2-0 у финалу Запада уз помоћ поново феноменалног Николе Јокића, али овога пута нарочито је "експлодирао" и Џамал Мареј.

Након недавног тријумфа Денвера на старту серије, екипа Мајка Мелоуна је до победе стигла преокретом у последњој четвртини. Убацили су 32 поена и тако успели да "сломе" Лејкерсе уз нови "трипл-дабл" српског центра.

Јокић је меч окончао са 23 поена, 17 скокова и 12 асистенција, а коначно је велику помоћ имао и од саиграча - Мареј је убацио чак 37 поена уз 10 скокова и пет асистенција. На крилима њих двојице су срушили Леброна Џејмса и његове Лејкерсе. Звучи невероватно да је Мареј 23 од својих 37 поена убацио у последњој четвртини, у шта су биле укључене и чак четири тројке.

У Лејкерсима, Леброн је био надомак "трипл-дабла" са 22 поена, девет скокова и 10 асистенција, 22 поена је убацио и Остин Ривс, док је Руи Хачимура додао 21 поен.

Денвер сада води 2-0 у серији која се игра на четири победе, а наредна два сусрета играће се у Лос Анђелесу 21. и 23. маја од 02.30 по средњеевропском времену.

image