Спорт

Обрадовић: Партизанов највећи проблем је замор после пораза од Реала

Црно-бели су успели да изборе "мајсторицу" у четвртфиналној серији АБА лиге, али тешком муком
Обрадовић: Партизанов највећи проблем је замор после пораза од Реала© R.R./ATAImages

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић је после победе над Студентским центром (81:79) у Подгорици и изједначења на 1:1 у четвртфиналној серији АБА лиге рекао да је на његове играче велики траг оставио пораз од Реала у Евролиги.

Обрадовић је истакао да његова екипа поново није била на жељеном нивоу.

"Изједначена утакмица са много осцилација и преокрета. Студентски центар је одиграо одлично, а ми смо нашли снаге да стигнемо до победе. Жеља и енергија су биле ту, али имамо великих, великих проблема кад је игра у нападу у питању. Имамо невероватно лоше проценте шута, знам да је притисак био присутан, али то морамо да решимо. Момци ће добити дан одмора, да се освеже, да дођу себи пре одлучујуће треће утакмице", рекао је Обрадовић на конференцији за медије после утакмице.

Свестан је тренер црно-белих шта је највећи проблем екипе.

"Кристално је јасно да је пораз од Реала оставио велики траг на играчима. Одбрана је на жељеном нивоу, натерали смо ривала у оба меча на много изгубљених лопти, али су проблем контрола скока и шут. Мадар? Требало би да буде спреман за наредни меч, рекао ми је да ће бити у реду".

Обрадовић је наставио са излагањем.

"Играчи Партизана су људи као и сви остали. Одиграли су више од 70 утакмица ове сезоне, мора да дође до осцилација, мора да дође до замора материјала. Код нас је проблем психолошки замор после пораза од Реала. Морамо то да заборавимо, иако су иза нас маестралне партије у Евролиги. Морамо да се фокусирамо на искушења у АБА лиги. Момци су се борили и изборили и ја им честитам на томе", закључио је Обрадовић.

image