Спорт

Меџик: Јокић мења кошарку као Џордан, Брајант, Леброн и Бирд

Легендарни Американац је на једноставан начин показао каква је величина постао Никола Јокић у оквирима светске кошарке
Меџик: Јокић мења кошарку као Џордан, Брајант, Леброн и БирдGetty © Tim Nwachukwu / Staff

Кошаркаши Денвера пласирали су се у уторак ујутро у прво финале НБА лиге у историји франшизе, пошто су савладали Лос Анђелес Лејкерсе 4-0 у победама у финалној серији Западне конференције.

Од тада, медији у Сједињним Државама све више и гласније говоре о мајсторијама и квалитетима Николе Јокића, а сада је хвалоспеве на рачун Србина имао и легендарни Ирвин "Меџик" Џонсон.

Славни Американац и члан оригиналног "Дрим тима" огласио се на свом Твитер профилу дан након победе Денвера у којој је поново главну реч имао Јокић, добитник награде за најкориснијег играча у финалу Западне конференције.

"Џокер мења кошаркашку игру пред нашим очима баш као Мајкл Џордан, Лери Бирд, Леброн Џејмс, Стеф Кари, Коби Брајант, Карим Абдул-Џабар и Шекил О'Нил", написао је "Меџик" и тако на јасан начин показао колико велико поштовање има према двоструком МВП-у НБА лиге.

Јокићев Денвер ће у великом НБА финалу играти против победника између Мајамија и Бостона, а тим са Флориде тренутно води 3-1 у серији која се игра на четири победе.

image