Спорт

Ролан Гарос је тек почео, а Рус је већ постао херој – велики преокрет Хачанова!

Меч је трајао више од три и по сата, а један од најбољих руских тенисера био је на ивици амбиса већ у првом колу
Ролан Гарос је тек почео, а Рус је већ постао херој – велики преокрет Хачанова!Getty © Clive Mason

Руски тенисер Карен Хачанов пласирао се у друго коло Ролан Гароса после великог преокрета у мечу са домаћим представником Угом Лестјеном.

Хачанов је губио 0-2 у сетовима и био на прагу елиминације, али је успео да се врати и тријумфује резултатом 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:3.

Момак из Москве се трећи пут у каријери вратио из минуса од два сета на гренд слемовима, претходно је то чинио против Јаника Синера на Ју-Ес опену 2020. године, односно против Френсиса Тијафоа на Вимблдону две године касније.

Чинило се да нас у Паризу чека велико изненађење већ првог дана, када је Лестјен, тренутно 69. играч света, уводна два сета за мање од сат и по времена.

Међутим, Карен је полако почео да диже ниво игре, добио је један сет, а онда је искористио и чињеницу да је противник имао физичких проблема.

Хачанов је почео боље да игра најважније поене и, на крају, дошао до великог преокрета после више од три и по сата игре.

Једанаести тенисер на АТП ранг-листи ће у следећој рунди играти против Радуа Албота, који је у четири сета елиминисао Американца Патрика Кипсона.

Ролан Гарос почео је у недељу, траје до 11. јуна и игра се за наградни фонд од 49.600.000 евра.

image