Спорт

Звезда затворила сезону - прослава "дупле круне" уз ватромет

Фудбалери Црвене звезде одиграли су нерешено са Новим Пазаром (2:2) у последњем мечу 37. кола Суперлиге Србије
Звезда затворила сезону - прослава "дупле круне" уз ватромет© RT Balkan/Katarina Kostić

Црвено-бели на прослави 34. титуле нису успели да упишу тријумф, а сезону су завршили без пораза, са убедљивих 97 бодова - 22 више од ТСЦ-а и Чукаричког и чак 26 више од Партизана.

Пред скоро 30.000 гледалаца на стадиону "Рајко Митић", Звезда је повела у 53. минуту сјајним голом Гелора Канге, само седам минута касније узвратио је Миљан Момчиловић.

Млади Стефан Лековић донео је нову предност Звезди у 72. минуту, али су Пазарци опет изједначили, само три минута касније, а гол је постигао Слободан Станојловић.

Уочи меча од Звездиног дреса опростио се Ненад Крстичић, у наставку је добио шансу да заигра и на најлепши начин заврши каријеру.

Од Звезде се опростио и тренер Милош Милојевић, кога ће већ од сутра заменити Израелац Барик Бахар.

"Препоносан сам на све што смо урадили. Желим Звезди да тако настави и у следећој сезони. То је енергија, то је заједништво и оно што Звезда има. Ништа лепше од тога не постоји, рекао је Милојевић.

Он се захвалио навијачима на сјајној подршци.

"Надам се да ће и следеће сезоне бити овако, пуна 'Маракана', јер је тотално другачије играти у таквој атмосфери. Све ово је за понос, послали смо лепу слику у свет."

Такође, на полувремену је приређен дефиле шампиона из Спортског друштва црвено-белих.

Црвено-бели ће, као шампиони Суперлиге, наредне сезоне играти у групној фази Лиге шампиона.

ТСЦ је, раније данас, ремизирао са Војводином, што је клубу из Бачке Тополе донело друго место на табели и квалификације за најквалитетније европско такмичење.

image