Спорт

Коначно: Анчелоти остаје у Реалу - планира четири појачања, а једно зависи од Бенземе

Шпански медији тврде да је сада и коначно постало јасно да ће Италијан остати на клупи "краљевског клуба"
Коначно: Анчелоти остаје у Реалу - планира четири појачања, а једно зависи од БенземеGetty © Fran Santiago / Stringer

Тренер Реала Карло Анчелоти дефинитивно је одбио понуду да преузме бразилску фудбалску репрезентацију, пошто ће водити мадридски клуб и наредне сезоне, преноси шпански спортски лист "Ас".

Анчелоти има уговор са Реалом до краја сезоне 2023/24. Челници Бразилске фудбалске конфедерације (ЦБФ) су недељама покушавали да убеде италијанског стручњака да преузме селекцију "кариока", али је Италијан одлучио да остане на клупи Реала.

"Италијански тренер већ саставља тим за нову сезону. Планира да доведе четири играча. Анчелоти жели једно појачање у одбрани и средњем реду, као и двојицу у нападу. Један од те две двојице биће Жоселу, а друго појачање зависи од тога да ли ће Карим Бензема и наредне сезоне играти за Реал", наводи се у тексту шпанског Аса.

Реал је ове сезоне освојио Куп краља, европски Суперкуп и Светско клупско првенство. Мадридски клуб је коло пре краја Ла Лиге на другом месту на табели са 11 бодова мање од првопласиране Барселоне, док је у полуфиналу Лиге шампиона елиминисан од Манчестер ситија.

"Зна се и да ће Џуд Белингем да појача Реал. Марко Асенсио сигурно одлази, као и Маријано. Очекује се да Дани Себаљос и Наћо Фернандез продуже уговоре, пошто су Лука Модрић и Тони Крос то већ учинили", закључио је шпански лист.

image