Спорт

Алекса Аврамовић домаћин донаторске вечери организације "Срби за Србе" у Чачку

Српски кошаркаш из редова Партизана Алекса Аврамовић, биће домачћин донаторске вечери Хуманитарке организације "Срби за Србе", која ће се 20. јуна одржати у Чачку
Алекса Аврамовић домаћин донаторске вечери организације "Срби за Србе" у Чачку© Srbi za Srbe

Хуманитарна организација "Срби за Србе" одржала је прес конференцију поводом пете донаторске вечери која ће се 13. јуна одржати у Београду и прве у Чачку која ће се одржати 20. јуна.

На прес конференцији обратио се прослављени кошаркашки репрезентативац Србије Алекса Аврамовић који је уједно и домаћин донаторске вечери у Чачку.

"Велика ми је част што сам овде. Оно што је мене подстакло да будем део ове приче је помагање људима којима је потребна помоћ и добра намера која окупља ове људе, а из чега се може изродити нешто добро", рекао је Аврамовић.

"Све је кренуло од хуманитарних турнира Тројка из блока на којима сам присуствовао, а затим хуманитарне вечери у Новом Саду и Београду што ме је подстакло да такав догађај направимо и у Чачку. На првој донаторској вечери у Чачку прикупљамо новац за помоћ породици Бешански са шестеро деце, а седмо је на путу. Такође, сакупљамо помоћ и за народну кухињу на Косову и Метохији", изјавио је члан Партизана и репрезентативац Србије.

Присутне је поздравио и председник ХО "Срби за Србе" Игор Рашула, који је на почетку свог обраћања изразио саучешће породицама настрадалих у масакру на Врачару и Младеновцу, те упутио речи подршке српском народу на Косову и Метохији.

Он је, између осталог, подробније упознао јавност са радом организације - 18 година деловања, скоро 12 милиона евра прикупљених донација, 3.100 помогнутих породица и више од 15.000 измамљених дечијих осмеха...

"Прво донаторско вече организовали смо 2019. године у Београду. Циљ овогодишње донаторске вечери је прикупљање 100.000 евра помоћи за изградњу кућа породицама Нешковић из Медвеђе и Вуковић са Косова и Метохије, те помоћ народној кухињи за опремање производног погона у Новом Брдо" - истакао је Рашула.

image