Спорт

Олгин резултат каријере - Српкиња разбија, стигла у треће коло Ролан Гароса

Српска тенисерка је први пут у каријери стигла до треће рунде неког гренд слема и то након сјајног преокрета у другом сету
Олгин резултат каријере - Српкиња разбија, стигла у треће коло Ролан ГаросаGetty © Angel Martinez / Stringer

Српска тенисерка Олга Даниловић пласирала се у треће коло Ролан Гароса, пошто је у четвртак савладала Италијанку Џасмин Паолини 2:0, по сетовима 6:2, 7:5.

Данилоевићева је тако први пут у каријери остварила две победе у главном жребу једног гренд слема, пошто никада пре није успела да стигне до трећег кола.

Након што је успешно прошла три рунде квалификација, Српкиња, иначе 105. тенисерка света, одлично је започела меч и у раној фази првог сета стигла до првог брејка. Чувала је предност, да би другим брејком и освојила први сет.

У другом су ствари лоше почеле по њу, пошто је три пута заредом Италијанка стизала до брејка на њен сервис. Било је тако и 5:1 у једном тренутку за Паолини, али од тада је на терену постојала само једна тенисерка.

Даниловићева је на феноменалан начин освојила шест гемова заредом и стигла до важне победе у два сета. Она ће у трећем колу у суботу играти против седме носитељке Онс Жабур, прошлогодишње финалисткиње Вимблдона и Ју-Ес опена.

image