Спорт

Алкараз: Лаже свако ко каже да није нервозан против Новака

Шпански тенисер Карлос Алкараз рекао је на конференцији за медије после пораза од Новака Ђоковића у полуфиналу Ролан Гароса да би осећао кривицу да је предао меч
Алкараз: Лаже свако ко каже да није нервозан против Новака© Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Ђоковић је победио 3:1 (6:4, 5:7, 6:1, 6:1), али Алкараз је због повреде практично престајао последња два сета.

"Било ми је врло тешко, разочарао сам самог себе. Ушао сам у меч са физичким потешкоћама, али овакве ствари се дешавају и мораћу да живим са њима. Осећао бих кривицу да сам предао меч, то би ми тешко пало", почео је Алкараз.

"У трећем сету нисам размишљао, али у четвртом сам схватио да имам један процент шансе да се вратим. Само сам наставио да играм, у мом мозгу није било баш забавно тада. Било ми је тешко, никад нисам осетио нешто овако."

Шпанац је покушао детаљније да објасни шта се тачно десило.

"Постојала је велика тензија због меча. Почео сам јако нервозно, а играли смо два интензивна сета – добре и тешке размене, дроп шотови, спринтеви… Комбинација много фактора, али главна је тензија коју сам осећао у прва два сета. Прво сам осетио грч у руци, а на почетку трећег сета у сваком делу тела, не само у ногама. Било ми је тешко да се крећем у трећем сету, у четвртом сам имао малу шансу, али било је тешко."

Истакао је Шпанац да ипак мора да научи нешто из свега овога, како му се то не би поновило у будућности.

"Морате да научите из оваквих мечева, научио сам лекцију, да ми се не дешава више ово. То је нешто са чиме морам да се суочим, сад имам више искуства у предстојећим месецима. Боли, нисам хтео да завршим овакав начин. Играти против Новака на овом нивоу, у полуфиналу гренд слема, велико је искуство за будућност", подвукао је још увек светски број један.

Алкараз тврди да не постоји тенисер на свету који улази без тензије у меч са Ђоковићем.

"Онај ко каже да улази без нервозе против Новака, тај лаже. Истина је, следећи пут се надам да ће меч са Новаком бити нешто другачији, али сад је тако".

На крају су Алкараза новинари питали да прокоментарише детаљ кад је Србин између другог и трећег сета отишао до тоалета.

"Био је много пута у тој ситуацији, много више него ја. Зна да се носи у овим ситуацијама. Има много људи који би причали да је отишао до тоалета да бих изгубио ритам или нешто тако, али то није истина. Отишао је, пресвукао се, шта год, није то утицало на мене уопште. Тензија је постојала од првог гема, ниво је био висок и меч против Новака у та два сета, био је сјајан", закључио је Алкараз.

image
VV inauguration
banner