Спорт

Марина жели реформу женске кошарке у Србији: Ту сам стопостотно, нисам у НБА

Селекторка Србије Марина Маљковић изјавила је на конференцији за медије након утакмице са Црном Гором да Србија заслужује да има јаку женску кошаркашку лигу
Марина жели реформу женске кошарке у Србији: Ту сам стопостотно, нисам у НБА© FIBA

Кошаркашице Србије победиле су селекцију Црне Горе резултатом 63:58 (19:16, 19:15, 15:12, 10:15) на Европском првенству у мечу одиграном у разигравању за учешће у квалификацијама за Олимпијске игре у Паризу.

"Ја сам ту, ако ме то питате. Никакав проблем, ја сам ту. Нисам у НБА, не знам колико година, колико сам у репрезентацији. А хоћу да идем једног дана. Желим да идем, није да немам позива. Али не, посветила сам се, стопостотно. Хоћу и да одмарам, искрено речено. Али посветила сам се репрезентацији", почела је Маљковићева.

"Сигурна сам да ће сви људи око мене да се уклопе у ту причу и да уђемо, шта год да је, за бољитак српске женске кошарке. Јер само то сви видимо као решење, трајно. На кажем да ће бити црно, али ћемо се трудити да направимо што боље могуће."

Додаје да у том пројекту не треба она да се пита за све.

"То није прича да се направи један клуб где ће Марина Маљковић. Не, тема је да се направи добра лига, на паметан начин, не са великим бројем клубова да ми ту нешто дивљамо. Да се направи један систем такмичења, нек је осам клубова, али нека то има смисла. Није битно име клуба, ништа није битно."

Она је истакла да женски спорт мора драстично да се подигне у Србији.

"Сматрам да земља Србија заслужује да има и јаку одбојкашку и јаку кошаркашку лигу. Да вратимо публику на женски спорт, да вратимо породице на женски спорт, да напуномо Халу спортова, Шумице и тако даље. Да имамо прелеп амбијент. Женска одбојка и женска кошарка, ако то не заслужује, па онда не знам стварно. И наравно да ћу се увек борити за то", закључила је Маљковићева.

image