Спорт

Појачање за Европу: Чукарички довео Вукашина Јовановића

Фудбалски клуб Чукарички представио је Вукашина Јовановића као своје ново појачање
Појачање за Европу: Чукарички довео Вукашина Јовановића© FK Čukarički

Реч је искусном штоперу који је био део златне генерације Орлића, која је 2015. године освојила титулу првака света на Новом Зеланду.

Освојена титула му је била препорука за иностране ангажмане, па је уследио одлазак из Црвене звезде у Зенит. Испоставиће се да је то био превелик корак за њега у том тренутку, па су уследиле селидбе. 

Наступао је за Бордо, Еибар и Аполон из Лимасона, са којим му је у мају ове године истекао уговор, тако да на Баново брдо долази као слободан играч без обештећења. Последњих пар месеци није играо на Кипру јер се опорављао од тешке повреде лигамената.

Сада је потпуно опорављен тако да ће моћи одмах да се прикључи својој новој екипи на припремама.

Долазећа сезона биће историјска за Чукарички јер ће први пут играти директно у неком европском такмичењу. Да ли ће то бити Лига Европе или Лига конференција остаје да видимо.

Брђани су овог лета већ довели Немању Ћаласана,некадашњег фудбалера Спартака, после епизоде у португалском фудбалу где је наступао за Шавесу и Леишоису.

Из Португалије стигао је и нападач Зе Марио. Још један штопер, 20-годишњи Лука Суботић, доведен је из Телеоптика, док су на Брду и двојица нових голмана Филип Самуровић (Мачва) и Ненад Филиповић (ТСЦ)

image