Спорт

Кирјос се придружио Новаковом синдикату: Играчи, шта чекате?

Покрет који је покренуо Новак Ђоковић полако почиње да израста у озбиљну организацију чији је циљ да много боље услове тенисеркама и тенисерима
Кирјос се придружио Новаковом синдикату: Играчи, шта чекате?Getty © Ryan Pierse

Почетак Вимблдона био је права прилика за ново окупљање чланова Асоцијације професионалних тенисера (ПТПА), својеврсног синдиката на чијем челу се налази Ђоковић.

Мисија ПТПА пре свега јесте да омогуће веће зараде, а онда и бољу и равноправнију расподелу турнирских награда, како би и слабије рангирани играчи могли да живе од бављења белим спортом.

Поред тога, залаже се за решавање проблема са којима се сусрећу тенисерке и тенисери, па је тако веома активна у случају Симоне Халеп која је оптужена за допинг, а била је укључена и у ситуацију око Новака Ђоковића приликом затварања у Мелбурну прошле године.

Због своје мисије АТП је види као великог противника, али је последњих месеци много играча препознало добру намеру и придружило се покрету.

Неколико дана пре почетка трећег гренд слема организована је вечера са пропратним догађајем, на којем се су се нашли Новаков партнер у овом подухвату Васек Поспишил, те Хуберт Хуркач, Ребека Питерсон, Џон Изнер...

Међу њима је било и једно ново лице – Ник Кирјос.

Аустралијанац је био одушевљен организацијом читавог догађаја, на друштвеним мрежама је поделио своја искуства и похвалио рад организације којој се прикључио.

"Играчи, шта чекате?", написао је Кирјос на Инстаграму и позвао све да се прикључе новом покрету.

Тако је још једна велика звезда приступила Асоцијацији, а Ђоковић добио снажног савезника у борби за бољу будућност тенисерки и тенисера.

Међутим, са Кирјосом би могао да води и борбу, али ону на терену, пошто би могли да се састану у четвртфиналу предстојећег Вимблдона.

То би била реприза прошлогодишњег финала које је припало српском асу.

Вимблдон је на програму од 3. до 16. јула, игра се за наградни фонд од 44,7 милиона фунти, а титулу поред Ђоковића брани Елена Рибакина.

image