Спорт

Спајић за РТ Балкан: Утакмица против Зенита на нивоу Лиге шампиона

Фудбалер Црвене звезде Урош Спајић у разговору за РТ Балкан поделио је утиске из Санкт Петербурга, где са екипом учествује на "Премијер купу", који организује фудбалски клуб Зенит
Спајић за РТ Балкан: Утакмица против Зенита на нивоу Лиге шампиона© ATA Images

У првој утакмици београдски тим је славио против домаћина резултатом 2:1, што је значајна вест, јер је у претходна четири меча победа увек припадала клубу са "Гаспром арене".

Дефанзивац црвено-белих је презадовољан како је његов тим одиграо и сматра да је меч достојан најелитнијег фудбалског такмичења.

"Одиграли смо сјајну утакмицу, мислим да је интензитет био на нивоу Лиге шампиона. Била је то права провера за нас и мислим да је публика могла да ужива. Уживали смо и ми на терену, атмосфера је била сјајна. Драго нам је због победе, иако су ово још припреме, лепо је када савладаш великана као што је Зенит", рекао је Спајић на почетку разговора.

"Премијер куп" 

Турнир се ове године први пут одржава од 1. до 12. јула у Санкт Петербургу. Такмичење је организовао фудбалски клуб Зенит, поред којег учествују екипе Нефчија из Азербејџана, Фенербахчеа из Турске и Црвене звезде из Србије. 

Победнику турнира ће припасти награда од 500 хиљада евра.

Експедиција Црвене звезде је под утиском свега што се дешава у Санкт Петербургу, од самог града, стадиона, турнира, навијача...

"Kао што рекох – све је одлично. Огромно интересовање медија, одлични услови за тренинг, уз велико гостопримство људи на сваком кораку. Заиста смо на најбољи могући начин дочекани и изузетно нам је пријатно да тренирамо у Санкт Петербургу. Велики број људи је дошао да нас гледа, осећали смо се као да је такмичарска утакмица. Било је ту и наших навијача, хвала им што нас прате где год да играмо."

Спајић је од 2018. до 2021. године наступао за Краснодар, због чега је познат руској фудбалској публици.

На друштвеним мрежама се могло видети да га нису заборавили, иако није наступао у њиховом граду. Наишао је на срдачну добродошлицу.

"Мени је било лепо у Kраснодару и из Русије носим дивне успомене. Било ми је драго када сам сазнао да ћемо други део припрема одрадити у Санкт Петербургу. Увек се лепо осећам у Русији, сјајан дух народа и гостопримство се осети на сваком кораку."

Тим Црвене звезде је овога лета претрпео велике промене. Уместо Милоша Милојевића на позицију шефа стручног штаба дошао је израелски стручњак Барак Бахар, који је као што то обично бива, донео своје нове методе рада, али се и одређеним играчима захвалио на сарадњи.

Дефанзивац црвено-белих није имао проблема са прилагођавањем.

"Дошао нам је нови тренер и заиста су припреме одличне, на нивоу такмичења у ком ћемо играти од јесени – Лиге шампиона. Уморни смо, али доста се ради са лоптом, што нама одговара. Желимо да и у наредне две утакмице оставимо добар утисак и спремимо се за почетак сезоне", закључио је Спајић у разговору за РТ Балкан.

Црвена звезда учешће на турниру "Премијер"  наставља 8. јула када ће одиграти утакмицу против Нефчија, док ће четири дана касније снаге одмерити са екипом Фенербахчеа.

image