Спорт

Резиме првог дела Звездиних припрема: Отписивање Гобељића и шанса младима

Фудбалери Црвене звезде завршили су на Златибору базични део припрема за нову сезону после чега је уследио повратак у Београд. Црвено-бели ће већ 2. јула отпутовати у Санкт Петербург, где ће учествовати на турниру који организује Зенит, а пре тога нови тренер Барак Бахар је одлучио да нека имена на која не рачуна прецрта са списка путника
Резиме првог дела Звездиних припрема: Отписивање Гобељића и шанса младима© ATA Images

Израелски стручњак се још пре одласка на Златибор захвалио Милану Борјану на сарадњи рекавши да не рачуна на њега, што је голману тешко пало, али ипак је морао да прихвати ту одлуку. Он ће каријеру наставити у Словану из Братиславе на позајмици.

Александру Катаију је поручено да неће бити у првом плану, али он је одлучио да ипак не мења средину и остане у клубу до краја уговора, који му истиче у јуну следеће године.

Гол Буфону и промашај против Милана

Нови тренер Црвене звезде Барак Бахар пред пријатељску утакмицу са Борцем поручио је Марку Гобељићу да неће путовати на турнир у Русију, као и да у будућности не рачуна на њега. Дефанзивац против Борца није био ни на стадиону нити у протоколу.

Он је играо на првој утакмици на припремама против селекције града Ужица и чак се уписао у стрелце, али је имао и пар евидентних киксева, што се није допало новом шефу стручног штаба.

Како ће црвено-бели следеће сезоне играти у Лиги шампиона не смеју себи да дозволе проблеме у одбрани.

Гобељић има уговор са Звездом на још годину дана, што значи да клуб који буде желео да га доведе мора да плати обештећење - остаје да видимо колико ће управа клуба да одреди.

Марко Гобељић је у Црвену звезду стигао из крушевачког Напретка 2017. године. Освојио је шест титула првака у Суперлиги Србије, три Kупа Србије, играо је две Лиге шампиона и Лигу Европе.

Његов период у црвено-белом дресу остаће упамћен по голу који је дао Ђанлуиђију Буфону против Пари Сен Жермена, ломљењу руке литванском фудбалеру из Судуве и промашају против Милана на “Сан Сиру” за осмину финала Лиге Европе.

Овај универзалац је одиграо 188 утакмица, постигао 11 голова уз 22 асистенције.

Биће још одлазака 

Списак Звездиних играча и поред неколико резова које је обавио Бахар је и даље велики, тако да се може очекивати још пресека.

Очекује се да се списак додатно "филтрира" пред одлазак на турнир у Санкт Петербург, а онда и по повратку у Београд.

С друге стране, неки млади играчи ће добити своју шансу. Ту се првенствено мисли да двојицу Јована - Мијатовића и Шљивића. 

Мијатовић је успео да искористи шансу коју је добио, па је против селекције Ужица постигао гол. И поред поготка својом сјајном игром је успео да скрене пажњу на себе. Ускоро пуни 18 година.

Шљивић је креативни офанзивни везиста, који је прошлу сезону почео на позајмици у Графичару. Тек у октобру постаје пунолетан и део је исте генерације као Мијатовић. Играо је на обе припремне утакмице, а против Борца из Бањалуке наместио је погодак Владимира Лучића у 69. минуту.

Очекује се да се у другој половини јула када се екипа вратииз Русије зна коначни тим Црвене звезде за наредну сезону.

image