Спорт

Виландер: Ђоковић није само најбољи икада - овај Новак је његова најбоља верзија

Некада најбољи тенисер света Матс Виландер је очаран наступима Србина од почетка сезоне
Виландер: Ђоковић није само најбољи икада - овај Новак је његова најбоља верзијаGetty © Shaun Botterill / Staff

Новак Ђоковић се у уторак пласирао у полуфинале Вимблдона, где га у петак очекује сусрет против Јаника Синера. Биће то његов покушај да стигне до петог узастопног финала, након што је четири претходна издања турнира у Лондону освајао.

И све то, Ђоковић покушава да уради након освајања Аустралијан опена и Ролан Гароса, чиме је стигао до рекордне 23 гренд слем титуле. Због тога, и похвале легендарног тенисера, а данас коментатора, Матса Виландера, имају посебну тежину.

"Ђоковић ће бити најбољи икад. Али за мене он није најбољи само по питању свих тенисера икада, мислим да смо у 2023. години видели најбољу верзију Новака Ђоковића. Начин на који је освојио Аустралијан опен је био невероватан, ударао је форхенд јако као никада пре. Да ли је то можда било јер је имао проблема са повредом ноге? Не мислим да је то био случај", почео је Виландер.

"Онда имамо Ролан Гарос и видели смо да је био апсолутно невероватан у полуфиналу против Алкараза. Иста ствар - диктирао је игру са 36 година. Могуће да је то повезано са годинама, да је схватио да мора да буде агресивнији јер вероватно његово тело после дугих мечева неће реаговати као кад је имао 26 година."

Швеђанин верује да је овогодишња верзија Ђоковића боља него све претходне.

"Он је сада бољи играч, јаче удара лоптицу, на терену је све интелигентнији, све више показује ту тениску интелигенцију - игра слајсеве у бекхенд противника, игра дроп шотове, излази на мрежу. Сваки аспект његове игре делује да је мало бољи него икада пре, осим можда кретања, због његових година, али за мене, Новак није само најбољи тенисер икада, већ и најбоља верзија себе", рекао је Матс Виландер.

image