Спорт

Алкараза може да заустави само Ђоковић - Руне без шанси против првог на свету

Први тенисер света је наставио да ређа победе на Вимблдону, пошто се максималним резултатом пласирао у полуфинале
Алкараза може да заустави само Ђоковић - Руне без шанси против првог на светуGetty © Julian Finney / Staff

Карлос Алкараз је последњи учесник полуфинала Вимблдона, пошто је у среду максималним резултатом савладао вршњака Холгера Рунеа - 3:0, по сетовима 7:6, 6:4, 6:4.

Први тенисер света тако је наставио да оправдава улогу фаворита у својој половини жреба, пошто је по први пут стигао међу четири најбоља играча на трећем гренд слему сезоне.

Највећа борба виђена је у првом сету, када је Шпанац морао да преко тај-брејка стигне до предности, док је Данац у наставку полако посустајао са борбеним ривалом.

Алкараз је тако стигао до полуфинала трећег узастопног гренд слема на ком је наступао. На Ју-Ес опену је прошле године освојио до сада једину гренд слем титулу, а након пропуштања Аустралијан опена, стигао је и до полуфинала Ролан Гароса.

Он ће у полуфиналу у петак играти против Руса Данила Медведева, који је претходно савладао Американца Криса Јубенкса (3:2). Алкараз ће прво место на АТП листи сачувати и после Вимблдона уколико га освоји, уколико стигне до финала, а Ђоковић изгуби у полуфиналу, или уколико и Шпанац и Србин буду поражени у петак.

image