Спорт

Ђоковић у петак у идеалном термину - за финале Вимблдона против Синера од 14.30

У петак ће на програму бити полуфинала у мушкој конкуренцији, а први на терен ће Србин и Италијан
Ђоковић у петак у идеалном термину - за финале Вимблдона против Синера од 14.30Getty © Shaun Botterill / Staff

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће у петак у 14.30 часова на Централном терену против Италијана Јаника Синера у полуфиналу Вимблдона, саопштили су у четвртак организатори турнира.

То значи да ће њих двојица отворити програм на Централном терену и играти први меч дана. Ђоковић је други тенисер света, док је Синер на осмом месту АТП листе.

Српски и италијански тенисер одиграли су два међусобна дуела у каријери, а Ђоковић је добио оба меча. Он је 2021. славио на мастерсу у Монте Карлу 6:4, 6:2, а прошле године је савладао Синера у четвртфиналу Вимблдона после великог преокрета 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Ђоковић брани титулу на Вимблдону, пошто је прошле године у финалу савладао Аустралијанца Ника Кирјоса. Српски тенисер је седам пута тријумфовао на трећем гренд слем турниру сезоне, од чега на последња четири издања турнира у Лондону.

По завршетку меча између Ђоковића и Синера биће одиграно друго полуфинале Вимблдона, а састаће се Шпанац Карлос Алкараз и Рус Данил Медведев.  Финале Вимблдона је на програму 16. јула од 15.00 чаова. Наградни фонд Вимблдона износи 44.700.000 фунти.

image