Спорт

"Шпијунска афера" на Вимблдону: Алкаразов отац снимао Ђоковићев тренинг

Иако имају да прескоче још по једну препреку, сви у тениском свету надају се окршају двојице најбољих играча у финалу Вимблдона
"Шпијунска афера" на Вимблдону: Алкаразов отац снимао Ђоковићев тренингGetty © Julian Finney

Први тенисер света Карлос Алкараз рекао је да је његов отац вероватно гледао и снимао тренинг Новака Ђоковића пред завршницу трећег гренд слема у сезони.

Млади Шпанац први пут у каријери се пласирао у полуфинале Вимблдона, победом над Холгером Рунеом у три сета.

Карлитосу су на конференцији за медије поставили питање да ли је тачно да је његов отац снимао Ђоковићев тренинг, на шта је он одговорио:

"Вероватно је истина. Мој отац је велики тениски навијач. Он не гледа само моје мечеве. Долази у клуб у 11.00 преподне, а одлази у 10 увече, гледа мечеве и тренинге свих. То што је имао могућност да види Ђоковића уживо, да, вероватно је истина да је снимао тренинге", рекао је Алкараз.

Светски "број 1" не сматра да је то нека превелика предност за њега.

"Мислим да није. Реално гледано, постоји много видео снимака Новака Ђоковића на свакој платформи и не бих рекао да је то нека предност за мене", закључио је момак из Мурсије.

Алкаразовог оца српски медији у Лондону спазили су како користи телефон док гледа Новака на тренингу у тренинг центру Аоранги, што су шпански медији покушали да доведу у питање.

Међутим, сам играч је то потврдио, што је британским новинарима дало повода да пишу о "шпијунској афери" на Вимблдону.

Алкараз ће се у петак у полуфиналу састати са Данилом Медведевом, док је ривал Новаку Ђоковићу Јаник Синер.

Вимблдон се игра до 16. јула за наградни фонд од 44,7 милиона фунти.

image