Спорт

Јовановић за РТ Балкан: Фудбалу још могу много да пружим

Вукашин Јовановић је недавно потписао за Чукарички као њихово највеће појачање овог прелазног рока. У разговору за РТ Балкан открио је како се осећа после повреде коју је зимус доживео, као и зашто се после неколико година интернационалне каријере вратио у српски фудбал
Јовановић за РТ Балкан: Фудбалу још могу много да пружим© fk čukarički

Јовановић је зимус наступајући за кипарски Аполон доживео повреду лигамената, због чега је пропустио читав пролећни део сезоне. Сада се налази у процесу опоравка, који се одвија брже од планираног.

"У процесу сам опоравка и све тече много брже него што су биле прве прогнозе. Чак је и доктор који ме је оперисао у Антверпену презадовољан како се све одвија. Остао сам у Београду, радио опоравак по специјалном програму, док је екипа била на Бледу. Нећу журити са повратком, такав је договор кад сам долазио у Чукарички, а надам се да ћу ускоро почети и рад са лоптом, да бих могао да заиграм за два-три месеца", почео је разговор за РТ Балкан Јовановић.

Вукашин Јовановић је у досадашњој каријери наступао за Црвену звезду, Зенит, Бордо, Ејбар и Аполон из Лимасола

Многе је изненадила вест да је дефанзивац потписао за "брђане", а српски медији су писали да је преговарао и са својим некадашњим клубом Црвеном звездом.

"Kонтактирали су ме људи са Бановог брда, брзо смо се договорили. И због приватних планова желео сам да се вратим у Србију, а Чукарички је клуб који је један од најорганизованијих у нашој земљи. Уз, то наступаће у Европи, у групној фази, што је велики изазов", образложио је Јовановић.

Вукашин је и пре доласка у Чукарички познавао неке саиграче, од којих је чуо позитивне речи о клубу.

"Играо сам са Миладином Стевановићем у младој репрезентацији на Новом Зеланду, познајем од раније Луку Аџића, Немању Тошића, који су били у Црвеној звезди и још неке момке. Знам где сам дошао и ко су ми саиграчи".

Клуб са Бановог брда ће овога лета играти последње коло квалификација за Лигу Европе. Уколико не избори пласман у то такмичење, следи му групна фаза у Лиги конференција, што свакако није мала ствар. 

"Волео бих да добијемо неког ривала по мери, са којим бисмо могли да се боримо за улазак у Лигу Европе. И ако се преселимо у Лигу конференције, имаћемо амбиције, али опет ће све зависити од жреба".

Што се тиче планова за будућност штопер има само једно на уму - повратак на терен.

"Желим најпре да се вратим на терен и да помогнем мом новом клубу искуством на домаћој и европској сцени. У најбољим сам играчким годинама, верујем да имам још много тога да покажем", закључио је Вукашин Јовановић.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner