Спорт

Новак завршио у сузама: Карлосе, мислио сам да ћу са тобом имати проблема само на шљаци…

Џентлменске и лепе речи најбољег српског спортисте за човека који га је победио и прекинуо његову дугогодишњу владавину у Лондону
Новак завршио у сузама: Карлосе, мислио сам да ћу са тобом имати проблема само на шљаци…Getty © Patrick Smith

Најбољи српски спортиста Новак Ђоковић препустио је вимблдонски трон Карлосу Алкаразу, који га је победио у драматичном финалу после скоро пет сати игре, резултатом 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4.

"Добар дан свима. Није тако добар за мене, али за Карлоса јесте", почео је Ђоковић.

"Честитке Алкаразу, какав квалитет на крају меча. Морао си да сервираш за меч и пронашао си неке снажне сервисе и невероватне ударце. Потпуно заслужено си освојио титулу."

Мало се и нашалио на свој рачун.

"Мислио сам да ћу са тобом имати проблеме само на шљаци, евентуално и на бетону, али је очигледно од ове године то бити на трави. Играо си мало пре овога, невероватно је то што си урадио са својим тимом. Момци, свака част."

Ипак, покушао је да пронађе добре стране данашњег пораза.

"Што се мене тиче, никад није лепо изгубити овакве мечеве, али кад се све емоције слегну, мораћу да будем веома захвалан јер сам добио низ великих неизвесних мечева. Онај са Роџером из 2019. Можда је требало неке и да изгубим. Ово је сада изједначење."

Од почетка сезоне је тријумфовао на Аустралијан опену и Ролан Гаросу, а нијансе су га делиле од титуле на теренима Ол Ингланд клуба.

"Бићу поносан сутра ујутро, данас не. Тешко је прогутати све кад сте били близу. Опет, то су они моменти за који радимо сваки дан, благословен сам са толико великих мечева у каријери. Ово је још један у историји, али изгубио сам од бољег играча и морам да му честитам. Идем даље, да будем још јачи него до сад."

За крај, обратио се свом тиму и породици, приликом чега су га емоције стигле и заплакао је.

"Волим вас све, шаљем вам један велики загрљај", изустио је Новак на крају.

image