Спорт

Красо: Бићу Звездин Дидије Дрогба

Фудбалер Црвене звезде Жан Филип Красо у разговору са новинарима открио је како се снашао у Београду, како су протекле припреме са новим тимом, али и да ли је Дидије Дрогба у Обали Слоноваче заиста већи од самог фудбала
Красо: Бићу Звездин Дидије Дрогба© Katarina Kostić

Красо је овог лета стигао међу црвено-беле и ако се по јутру дан познаје навијачи би могли да одахну. Репрезентативац Обале Слоноваче после завршених припрема има следећи учинак: три гола и исто толико асистенција.

Овдашње љубитеље фудбала је бацио у ребус, која позиција на терену би му највише одговарала?

"Мислим да се видело да сам најбољи као други нападач. Заправо то је и позиција коју највише волим. Ту имам слободу да комбинујем са саиграчима и покажем шта знам. Тада играм један на један", рекао је Красо на почетку разговора.

Црвена звезда је у последњој припремној утакмици победила Фјорентину са 5:0. Један од стрелаца био је и Красо.

"Утисци се још нису слегли. Утакмица је била баш добра, играли смо брзо и јако. Сигуран сам да је ово тек почетак онога што можемо да пружимо."

Лига шампиона пресудила

Клуб из Љутице Богдана ове јесени игра у групној фази Лиге шампиона, што је за офанзивца било пресудно да прихвати понуду.

"Играо сам у Сент Етјену (друга француска лига) и када сам чуо за понуду Звезде, знао сам да ће бити прави потез ако је прихватим. Црвена звезда је клуб који игра Лигу шампиона, има навијаче који праве феноменалан осећај... Тек упознајем Београд, али оно што сам успео да видим ми се јако допало, ускоро ће ми се придружити и супруга и беба".

Красо је рођен у Немачкој, али су његови родитељи пореклом из Обале Слоноваче. Омиљени клуб из детињства му је Бајерн из Минхена против кога можда буде играо у Лиги шампиона.

"Навијачи би требало да буду свесни да ће у Лиги шампиона бити далеко теже него сада на овим утакмицама. Од детињства ми је омиљени клуб Бајерн из Минхена, ето можда баш он буде један од наших противника."

Постоји прича да је у Обали Слоноваче легендарни Дидије Дрогба већи од самог фудбала. Жан-Филип ипак сматра да је то само мит.

"Дрогба је заиста највеће фудбалско име које је та држава имала и јако је вољен и цењен, али ипак није тачно да га људи више воле од самог фудбала. И мени је он омиљени играч и узор."

Да ли то значи да желите да будете Звездин Дрогба?

"Рецимо да ћу тежити томе", кроз смех је закључио Красо.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner