Спорт

На помолу спектакл светских размера – Федор жели борбу са Мајком Тајсоном

Сан сваког љубитеља борилачких спортова могао би да се оствари борбом у двојице великих шампиона
На помолу спектакл светских размера – Федор жели борбу са Мајком Тајсоном© Youtube screenshot/MMAFightingonSBN

Федор Јемаљаненко, највећи ММА борац свих времена у тешкој категорији, изјавио је да би волео борбу са још једном легендом борилачких спортова – Мајком Тајсоном.

Јемаљаненко је био је гост подкаста "The MMA hour" када је почео да прича да је "гвоздени Мајк" његов омиљени боксер.

"Гледали смо на телевизији ревијалну борбу између Роја Џонса јуниора и Мајка Тајсона", почео је Јемаљаненко.

"Борба са Мајком Тајсоном би била интересантна. Велико је име, легенда… Било би занимљиво јер можете видети много његових снимака на Јутјубу, и даље је у доброј форми. И даље тренира, поседује исту снагу…"

Водитељ је тада констатовао шта је Федор изговорио и потом поставио питање да ли би желео ту борбу, а легендарни борац је имао потврдан одговор.

Уследио је предлог водитеља да термин меча буде 28. октобар, а локација Ријад у Саудијској Арабији. Тада ће бити организован најављени окршај Тајсона Фјурија и Френсиса Нгануа, па би Јемаљаненко и Тајсон могли да буду део истог спектакла.

"Било би интересантно. Припремаћу се за тај датум, имам сасвим довољно времена за припрему. Нисам ван форме, наставио сам да тренирам, тако да сам спреман. Идеја је добра", додао је Рус.

На друштвеним мрежама је одмах кренула озбиљна полемика о потенцијалном дуелу, у коју се укључио и руски промотер Владимир Кринов.

Он је навео да би и Федоров брат био заинтересован да окуша срећу против Американца, али је у причу увео и двојицу познатих ликова чију борбу очекује читав свет шоубизниса.

"Верујем да би највећа зарада била на турниру на којем су главне борбе између Илона Маска и Марка Закерберга, односно Федора Јемаљаненка и Мајка Тајсона", навео је Кринов.

"Разговарао сам јуче са Александером Јемаљаненком, веома је узбуђен због ових вести. Рекао ми је да, уколико Федор не успе да се спреми, он би желео да ускочи и бори се са Тајсоном. У доброј је форми сада. Не сумњам да ће Федора и Тајсона сви желети да виде, чак и они који буду 10 километара од хале, узеће телескопе", сликовито је објаснио руски промотер.

Човек који ће у септембру напунити 47 година почетком фебруара је завршио ММА каријеру дугу више од две деценије. У последњој борби поражен је од Рајана Бадера у тешкој категорији Белатор организације.

Интересантно је да је тада, у октагон, изашао уз песму "Химна за живот Србије".

image