Спорт

Северина има поруку за Партизан: Морамо да "гриземо" од првог минута, гол је поклон навијачима

Фудбалер Партизана Ксандер Северина изјавио је да победоносни гол против нишког Радничког посвећује навијачима црно-белих
Северина има поруку за Партизан: Морамо да "гриземо" од првог минута, гол је поклон навијачима© FK Partizan / Sandic Photo

Партизан је у недељу увече после преокрета на свом терену победио Раднички резултатом 2:1 у трећем колу Суперлиге Србије. Северина је донео победу Партизану у 86. минуту поготком из слободног ударца.

"Први гол за Партизан посебно добија на значају због тога што смо освојили сва три бода. Навијачи су нас гурали ка победи, уз њих све је лакше. Гол посвећујем управо њима", рекао је Северина, преноси званични сајт Партизана.

Црно-бели ће у четвртак дочекати Сабах у реванш дуелу трећег кола квалификација за Лигу конференција. Партизан је у првом мечу поражен са 2:0.

"Морамо да стартујемо много боље него што смо јуче. Првих 30 минута смо 'преспавали', али у другом полувремену смо 'гризли' и заслужили победу. Тако морамо у четвртак од почетка. Не знам да ли смо били уморни или шта је разлог, али гол Радничког нас је пробудио и након тога смо почели да играмо фудбал", додао је Северина.

Први гол за Партизан на синоћњем мечу постигао је Бибарс Натхо у 79. минуту из пенала.

"Нисмо лоше ушли у меч, али смо примили гол ни из чега, а потом је наравно притисак да што пре изједначимо довео до грешака. На полувремену смо се смирили, опустили и ушли у друго полувреме са новом мотивацијом. Изгубили смо самопоуздање након пораза у прошлом мечу и јефтино примљеног гола, али нам је преокрет вратио самопоуздање. Морамо да извучемо поуке, јер ће се такве ствари дешавати и у будућности И морамо да реагујемо на време како треба", рекао је Натхо и додао да је задовољан новом травом на стадиону Партизана.

Он је позвао навијаче да дођу у великом броју на меч са Сабахом.

"Знам да стално говоримо да смо у тешком моменту. Знам и за ситуацију између навијача и клуба - коју разумем, али заиста морам да их позовем да нас подрже! Стварно су нам важни и потребни! Мислим да сви виде која је разлика када су уз нас и када нису. Морамо и ми да играмо још боље, али желео бих да позовем навијаче да дођу", навео је фудбалер Партизана.

Натхо је нагласио да су навијачи потребни Партизану.

"Заборавимо све на тренутак, ово је веома важно за клуб. Ово је за Партизан! Ово је више од клуба, навијача, играча, ово је за српски фудбал, за бодове и потребан нам је велики повратак у четвртак. Зато молим навијаче у име свих играча да дођу и подрже нас", истакао је Натхо.

Утакмица између Партизана и Сабаха биће одиграна у четвртак од 21.00 на стадиону у Хумској.

image