Спорт

Епилог трагичног хаоса у Атини – УЕФА без милости према Динаму

Европска фудбалска унија (УЕФА) није имала милости према загребачком Динаму који је оштро санкционисан због нереда навијача у Атини
Епилог трагичног хаоса у Атини – УЕФА без милости према ДинамуGetty © Jurij Kodrun / Stringer

Навијачи "модрих" прошле недеље изазвали су нереде у престоници Грчке, који су резултирали убиством једног навијача домаћег АЕК-а.

Дуел је одложен, па су две утакмице одигране за кратко време, а хрватски шампион је након пораза у Загребу (2:1) имао све у својим рукама у реваншу, али је дозволио да испусти предност и остане без пласмана у плеј-оф квалификација за Лигу шампиона (2:2).

Већ следеће јутро клуб са "Максимира" доживео је нови нокаут – одлуком УЕФА неће моћи да води навијаче на гостујуће утакмице у Европи до краја сезоне.

"Према процени УЕФА, све утакмице у којима учествују гостујући навијачи Динама сматрају се високоризичним, а то је, нажалост, потврђено тежином инцидената због присутности навијача Динама у Атини, упркос одлуци да им се не продају карте за дотичну утакмицу. То је такође истакнуто у извештају које садржи информације о инцидентима које су грчке власти доставиле", стоји у саопштењу УЕФА.

УЕФА је додала да Динамо мора да учини све што је у његовој моћи да не дозволи својим навијачима да путују на гостујуће утакмице, док, са друге стране, на "Максимиру" морају да предузму све сигурносне мере када навијачи других клубова долазе на утакмицу.

Најуспешнији хрватски клуб такмичење наставља у квалификацијама за Лигу Европе, где ће им у плеј-офу противник бити Спарта из Прага.

image