Спорт

Србин потписује за Челси - Ђорђе у Премијер лиги, постаје најскупљи српски голман

Ђорђе Петровић је на прагу потписа за некадашњег првака Европе са "Стамфорд бриџа" након сјајних годину дана проведених у МЛС лиги
Србин потписује за Челси - Ђорђе у Премијер лиги, постаје најскупљи српски голманGetty © Srdjan Stevanovic / Stringer

Српски голман Ђорђе Петровић постаће нови чувар мреже Челсија и преселити се у редове премијерлигаша, тврди италијански стручњак за трансфере Фабрицио Романо.

Голман Њу Ингланд Револушна, а некадашњи "број 1" Чукаричког и ИМТ-а, на прагу је да оствари трансфер вредан 16.000.000 евра након што су два клуба дошла до договора.

Петровић ће тако постати најскупље плаћени српски голман у историји, а све након што је Челси одлучио да баш он буде њихов нови резервни чувар мреже. Читав посао би у среду могао да буде завршен, када би 23-годишњак требало да обави лекарске прегледе.

Након тога се очекује да момак из Пожаревца потпише уговор на седам година, до лета 2030. године.

Иначе, Петровић је у америчкој МЛС лиги био можда и најбољи голман, пошто је недавно био део Ол-стар тима у сусрету против Арсенала, а сада ће се у Челсију за место стартера борити са Робертом Санчезом.

Током досадашње каријере, након позајмице у ИМТ-у са Новог Београда, Петровић је 79 пута био међу стативама Чукаричког, док је два пута носио дрес комбиноване репрезентације Србије у пријатељским сусретима.

image