Спорт

Родик брани Ђоковића: Новака не можемо да укључимо у ту расправу

Некадашњи амерички тенисер остао је у шоку због партије коју је Новак Ђоковић пружио у финалу Синсинатија и истакао да није било ничег погрешног у томе што је Србин и после првог и после другог сета ишао да се пресвуче
Родик брани Ђоковића: Новака не можемо да укључимо у ту расправуGetty © Michael Hickey / Stringer

Новак Ђоковић је освојио 39. мастерс у каријери титулом у Синсинатију, после невероватног, скоро четворочасовног финала против Карлоса Алкараза.

Тај сусрет и коначни тријумф Србина очарао је бројне љубитеље тениса, а међу онима који су остали у шоку свиме виђеним био је и некада најбољи тенисер света Енди Родик.

Американац, који је током играчких дана био познат по својим критикама на рачун Ђоковићевих предатих мечева, ових година је одушевљен Србиновом физичком спремом.

"Новак је невероватан примерак. Са 36 година је спреман да изађе тамо и да уради све то, да се опорави толико брзо. Када је сунце зашло, нешто се променило. Изгледа да је било сунце, да је била врућина. Када су услови били нешто прихватљивији, када је ухватио мало даха, успео је да 'изнуди' одлазак до свлачионице како би се пресвукао", рекао је Родик.

Он тврди да је био посао судије да нешто дозволи или не, тако да се Новак не може уопште укључити у ову расправу.

"Успео је да прође, на овај или онај начин. Мислим да је био готов након сат времена игре, али смо се одједном окренули и увидели да се игра три сата и 50 минута, да изгледа боље него на старту првог сета. Погађао је и Алкараз, погађао је винере, али...", - закључио је Родик.

image