Спорт

Шеик из Катара постаје власник Манчестер јунајтеда? Глејзери ускоро одлазе

Шеик Јасим Бин Хамад Ел Тани требало би до средине октобра да од америчке породице Глејзер званично преузме енглески фудбалски клуб Манчестер јунајтед, преноси британски "Сан"
Шеик из Катара постаје власник Манчестер јунајтеда? Глејзери ускоро одлазеGetty © Mike Hewitt / Staff

Извор близак преговорима је подсетио да је шеик Ел Тани пре неколико месеци понудио шест милијарди фунти за Манчестер јунајтед. Он је имао конкуренцију у британском милијардеру Џиму Ретклифу, који је био спреман да дозволи породици Глејзер да задржи мањински део енглеског клуба.

Исти извор је истакао да се званична објава о продаји Манчестер јунајтеда очекује почетком септембра, пошто правни тим Ел Танија заврши комплетну документацију.

"Сан" подсећа да је Ел Тани понудио 6.000.000.000 фунти за куповину 100 одсто акција клуба, отплату целокупног дуга Манчестер јунајтеда и посебан фонд за клуб и локалну заједницу. Породица Глејзер је у новембру прошле године објавила да разматра продају Манчестер јунајтеда. Они су 2005. године купили клуб са "Олд трафорда" за 790.000.000 фунти.

Британски медији наводе да навијачи "црвених ђавола" очекују велике промене, пошто се надају да ће Манчестер јунајтед да се врати у сам врх енглеског и европског фудбала.

Ел Тани је најавио бројна појачања на крају наредне сезоне, а између осталих, на листи жеља се налазе: Хари Кејн, Ким Мин Џае, Алексис Мекалистер, Адријен Рабио, Виктор Осимен, Душан Влаховић, Френки де Јонг, Квича Кварацхелија, Кингсли Коман и Роналд Араухо.

image