Спорт

Легенда тениса жели исто што и читав свет: Хоћу Ђоковића и Алкараза у финалу Ју-Ес опена!

Некадашњи амерички тенисер Џон Мекинро жели да Србин Новак Ђоковић и Шпанац Карлос Алкараз играју у финалу последњег гренд слем турнира у сезони
Легенда тениса жели исто што и читав свет: Хоћу Ђоковића и Алкараза у финалу Ју-Ес опена!Getty © Matthew Stockman

Алкараз је тренутно први на АТП листи са 20 бодова више од другопласираног Ђоковића, што се врло лако може променити након последњег гренд слем турнира у сезони.

Српски и шпански тенисер одиграли су четири међусобна дуела у каријери, а три ове године. Ђоковић је ове године победио Алкараза у полуфиналу Ролан Гароса, и недавно у финалу мастерса у Синсинатију.

Шпанац је славио против Ђоковића у финалу Вимблдона.

"Оно што је Алкараз урадио од почетка године је невероватно, са 20 година је себе ставио у позицију да га многи помињу да је у истом рангу са Ђоковићем и Рафаелом Надалом. Најбољи је играч кога сам икада гледао у том узрасту. То је невероватно колико је добар играч. Невероватно је колико је Ђоковић још увек добар играч", рекао је Мекинро, преноси Јуроспорт.

Он је подсетио да Ђоковић скоро две године није играо на територији САД.

"Сви желе да виде поново финале између Алкараза и Ђоковића. Новак је после скоро две године поново на америчким турнирима, то је просто фантастична прича за наш спорт. Невероватно је видети меч најбољег тенисера свих времена против младе суперзвезде. Волео бих да поново видим тај меч. Њихови претходни дуели били су невероватно узбудљиви и неизвесни, само нека се тако настави", рекао је Мекинро.

Жреб за Ју-Ес опен биће одржан сутра, а турнир у Њујорку ће бити одигран од 28. августа до 10. септембра, а титулу брани Алкараз.

image
VV inauguration
banner