Спорт

Чупо-Мотинг у застрашујућој форми пред дуел са Србијом на Мундијалу

Камерунски нападач Ерик Максим Чупо-Мотинг, који игра за минхенски Бајерн, наставио је голгетерску серију у дуелу са Хертом у Берлину.
Чупо-Мотинг у застрашујућој форми пред дуел са Србијом на МундијалуGettyimages.ru © Maja Hitij

Баварски гигант савладао је домаћина резултатом 3:2 у утакмици 13. кола немачке Бундеслиге, уз још једну сјајну партију Чупо-Мотинга.

Човек који је дуго био у сенци неких већих звезда, а који је ове сезоне израстао у праву замену за Роберта Левандовског који је прешао у Барселону, био је двоструки стрелац већ у првом полувремену.

Камерунац је тресао мрежу Берлинаца у 37. и 38. минуту, доневши Бајерну предност од 3:0, пошто је претходни ривала начео Џамал Мусијала.

Чупо-Мотинг је стигао до петог поготка у немачком шампионату, а укупно десетог у свим такмичењима, уз три асистенције. Он је девет пута тресао мрежу противничких екипа у последњих седам утакмица.

Налази се у застрашујућој форми пред Светско првенство у Катару које почиње за две седмице. Камерун ће играти у групи са Србијом, у којој су још Бразил и Швајцарска.

Међутим, ту није био крај узбуђењима јер је Херта смањила резултат већ до петнаестоминутне паузе. Лукебакио и Селке су били прецизни и унели драму у дуел који се чинио изгубљеним.

Бајерн је ипак успео да сачува предност до краја и упише нови тријумф којим је, барем накратко, поново дошао до челне позиције са 28 бодова, два више од Унион Берлина.

Борусија је мала много мање проблема јер је са 3:0 испратила Бохум из Дортмунда. Стрелци су били Јусуфа Мукоко два пута и Ђовани Рејна.

Успешан је био и Лајпциг, који је са 3:1 тријумфовао над Хофенхајмом, а победе су још остварили Ајнтрахт Франкфурт, Волфсбург и Вердер из Бремена.

Standings provided by Sofascore

image