Спорт

Романтика је поново у моди – РТ Балкан на рођендану ОФК Београда

ОФК Београд прославио је 112. рођендан, а "журки" су присуствовали они због којих клуб постоји, и они захваљујући којима клуб постоји – Београђани
Романтика је поново у моди – РТ Балкан на рођендану ОФК Београда© RT Balkan/Nemanja Pantovic

Омладински фудбалски клуб Београд прославио је 112. рођендан. Прави београдски клуб организовао је идеалну "журку" – на улицама свог града, заједно са суграђанима.

На Тргу републике је организовано дружење са навијачима, тимско сликање, а најмлађи су могли да уживају у игри са професионалцима, али и да оду кући са сувенирима.

Дуго су "романтичари" са Карабурме, сплетом околности, тумарали по нижим српским лигама, а сада се, коначно, клуб таквог реномеа и богате историје враћа на велика врата.

Ове сезоне ОФК Београд игра у Првој српској лиги, а циљ је да већ наредне заиграју у највишем рангу српског фудбала.

Добро познато лице води плаво-беле, Симо Крунић, који је и носио исти дрес у играчкој каријери, али и водио екипу као тренер, сада већ далеке 2009. године.

Крунић се нада да се у српски фудбал поново враћа романтика.

"Требало би да се врати... Овај клуб је то заслужио – клуб са дугом традицијом, бројним титулама и куповима. ОФК Београд је по тим успесима трећи клуб у Србији. Ми смо спремни, наше је да покушамо да што пре уђемо у Суперлигу, то нам је циљ ове године. Морамо заједно да се збијемо, да покушамо одмах до Суперлиге. Свима је ОФК додатни мотив, морамо бити спремни на све и да се носимо са притиском. Морамо дати више од осталих како бисмо испунили циљ", рекао је Крунић за РТ Балкан.

Тренера клуба са Карабурме радује број деце који се појавио на Тргу републике, па подсећа да је главна снага "романтичара" у историји била управо школа фудбала.

 "Ми имамо 400-500 деце у омладинској школи, ускоро ће се завршити терен са вештачком травом и још један помоћни терен... Биће још више деце на стадиону ОФК Београда, надамо се да ће сва деца са Палилуле тренирати код нас. Верујемо да ће се вратити време када је ОФК Београд био расадник талента, и када су деца из наше школе носила ОФК Београд."

Играчима је пријало дружење са малишанима и навијачима, то се могло закључити по осмесима, али подвлаче да су имали огромну подршку са трибина и прошле године, када су играли у нижем рангу и када очекивања нису била велика.

"Много нам значи подршка навијача. И прошле године, када је клуб био у кризи, имали смо невероватну подршку, а тек сада како клуб расте види се да све више деце обраћа пажњу на нас. Нама свакако прија, а верујем да ће још више деце бити ако наставимо са добрим резултатима", рекао је капитен Душан Плавшић.

Капитен истиче да нико не бежи од улоге фаворита у новој сезони и подвлачи да је циљ пласман у Суперлигу. 

"Очекивања јесу велика, али и ОФК Београд је велики клуб. Било је само питање тренутка када ће клуб почети поново да расте. Прошле сезоне смо направили добру базу – од саме управе, организације, па до нас играча. Направљен је добар баланс искуства и младости. Вратили смо се у Прву лигу Србије, а у односу на остале клубове ОФК Београд је клуб са највећом традицијом и са огромном подршком. Наравно да смо највећи фаворити, а на нама је да се носимо са тим."

image
VV inauguration
banner