Спорт

Звезда са најлошијим стартом у последњих десет година гостује код првака Европе

После два пораза у последња три кола, од Вождовца и Чукаричког, фудбалери Црвене звезде су дошли у Енглеску, где их од 21.00 очекује дуел са Манчестер ситијем у првом колу групе ”Г“ Лиге шампиона
Звезда са најлошијим стартом у последњих десет година гостује код првака Европе© FK Crvena zvezda

Лош почетак првенства

Црвена звезда је после десет година изгубила две утакмице у почетних седам кола шампионата, претходно се то догодило на старту сезоне 2013/14, кад је на клупи био Славиша Стојановић.

Без обзира на слаб почетак, Стојановић је успео Црвену звезду да доведе те сезоне до титуле и прекине доминацију Партизана. Биланс је био гори 2013, него што је сада Бахаров, у осам кола црвено-бели су имали три пораза, реми и четири победе.

Ове сезоне Звезда је у петом колу изгубила (3:2) у гостима од Вождовца, да би у суботу, у оквиру седмог кола Суперлиге Србије, изгубила на гостовању Чукаричком (2:1).

Темпирање форме

Црвено-бели су одрадили јаке припреме, на којима су фантастично одиграли више пријатељских утакмица од чега се посебно истакла победа (5:0) над Фиорентином.

Силовито су ушли и у домаће првенство,на којем су идентичним резултатом славили против Војводине, а онда су победили Напредак (4:0), Младост Лучане (4:1), Спартак (3:1) да би временом форма кренула да пада и то баш кад јој време није – уочи почетка Лиге шампиона. 

То су ствари које доста зависе од тренера, а чини се да је Бахар ту омашио – пустио је да се екипа, која очигледно има потенцијал, распуца пре времена.

Ипак, треба истаћи да су ова два пораза можда дошла у прави час, да се тренер и екипа саберу и док још има времена исправе своје грешке.

Тим црвено-белих

Причао је Барак Бахар да Звезда не долази на терен Манчестер ситија са идејом да се само брани, а у складу са том најавом ће израелски стручњак и извести тим против европског шампиона.

"Нећу много да мењам. Играћемо са најбољим тимом којим располажемо. Знам да морамо да подигнемо ниво игре, будемо они какви смо навикли током лета. Потребно је и да имамо добар дан и срећу, а Манчестер лош дан", рекао је Бахар на конференцији за медије уочи меча.

Очекује се да израелски стручњак не одступи од формације са тројицом штопера, што би значило да ће уз стандардног Драговића заиграти Мијаиловић и Дегенек. За неколико улога уиграван је и Родић, уз могућност да буде штопер или бек.

У везном реду први пут ће као стартер заиграти новалија Хванг, поред незамењивог Стаменића.

Ту је и Иванић, па ће Бахар морати да остави на клупи једног од тројице офанзиваца: Kрасоа, Ендиајеа или Олајинку.

Очекује се да Црвена звезда изведе следећи тим:

Глазер – Драговић, Мијаиловић, Спајић (Родић) – Дегенек, Хванг, Стаменић, Митровић – Иванић, Олајинка, Kрасо.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner