Спорт

Крај - Немања Бјелица већ отишао из Црвене звезде: Завршило се и пре него што је почело

Кошаркаш Црвене звезде Немања Бјелица раскинуо је уговор са шампионом Србије и планира да се врати у Фенербахче, пренели су бројни београдски медији
Крај - Немања Бјелица већ отишао из Црвене звезде: Завршило се и пре него што је почело© Antonio Ahel/ATAImages

Бјелица је пре нешто мање од месец дана потписао уговор са Црвеном звездом, али није одиграо ниједан званичан меч за црвено-беле у свом другом мандату у клубу са Малог Калемегдана.

"Спортал" преноси да је Бјелица имао отворени уговор са црвено-белима, а клуб је задржао право да, уколико дође до непредвиђених околности, једнострано раскине сарадњу.

Фенербахче је наводно тада прихватио да сноси 80 одсто трошкова његове плате, док би остатак покрила Звезда.

Искуски кошаркаш је пропустио "медија деј" црвено-белих због повреде, а није био регистрован за Црвену звезду ни на сајту Евролиге. Он ће се вратити у Фенербахче пошто има валидан уговор са турским клубом до краја сезоне.

Очекује се да Црвена звезда у наредном периоду објави да је раскинула уговор са некадашњим НБА кошаркашем и репрезентативцем Србије.

Бјелица је професионалну каријеру започео у Трајскирхен Лајонсима, а потом је играо за Црвену звезду, Басконију, Фенербахче, Сакраменто, Мајами, Голден Стејт, а прошле сезоне је играо за Фенербахче. Он је пропустио већи део прошле сезоне због проблема са повредом.

image