Спорт

Стојковић: Прославили смо мађарског голмана, сада би могао да одигра лото

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић није крио да је разочаран поразом (2:1) од Мађарске у квалификацијама за Европско првенство
Стојковић: Прославили смо мађарског голмана, сада би могао да одигра лото© FSS

Селектор сматра да су "орлови" два пута незаслужено изгубили од Мађара у овом квалификационом циклусу и то готово на идентичан начин.

"Било ми је тешко и после првог пораза, али и сада је иста ситуација", биле су прве речи Стојковића после утакмице.

"Били смо бољи, али опет, негативан резултат... Мислим да нисмо заслужили да изгубимо, али честитам Мађарима на победи и пласману на Европско првенство."

Чување Тадића за Црну Гору

Многе је изненадила одлука селектора да капитен Душан Тадић и Филип Костић почну утакмицу са клупе.

Он је открио да је то била тактичка ствар, као и да је желео да сачува свежину играча за меч против Црне Горе, који се игра у Београду већ у уторак.

"Имамо две утакмице у практично три дана, желео сам капитена да сачувам, уз поштовање према противнику. Донекле је била слична ситуација и са (Филипом) Младеновићем, ушао је Kостић, није било потребе да на тој позицији опет мењамо…"

Србија је први пут играла у формацији 4-2-3-1. 

"Идеја је била да кренемо са четворицом у последњој линији, петорицом у везном реду и Митровићем напред. У другом полувремену вратили смо се формацији, одиграли добро и остали незаслужено без бодова. Имате дане кад лопта неће у гол. Прославили смо можда и голмана Мађарске, сада би могао и да одигра лото… Србија је добро изгледала. Целу припрему одрадили смо перфектно до краја, статистике могу да вас преваре, видећете доминантну Србију и Мађарску као победника."

Србију у уторак очекује кључна утакмица у квалификацијама, са Црном Гором, на стадиону "Рајко Митић".

"Не замерам ништа, поносан сам на момке, одрадили су утакмицу каква се очекивала. Такмичарску, до коске… Јесмо се емотивно испразнили, али нама предстоји кључна утакмица у квалификацијама. Имамо довољно времена да се опоравимо и спремни дочекамо сусрет од огромног значаја", закључио је Стојковић.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner