Спорт

Васа је плеј какав је потребан Оклахоми, али екипи фали искуства у неизвесним завршницама

Други пут у седам дана Тандер је изгубио од Пистонса, али могао да види шта у репертоару поседује српски репрезентативац
Васа је плеј какав је потребан Оклахоми, али екипи фали искуства у неизвесним завршницамаGetty © Minas Panagiotakis / Stringer

Василије Мицић пунио је статистичке колоне у новом поразу Оклахоме од Детроита, резултатом 118:116.

Мицић је на паркету провео скоро 17 минута и за то време постигао осам поена (3/8 из игре, 0/1 тројке), забележио четири скока и шест асистенција.

Некадашњи играч Црвене звезде, Меге, минхенског Бајерна, Тофаша, Жалгириса и Ефеса, као и МВП Евролиге, још једном је показао да ће у овој младој екипи Тандера имати значајну улогу, посебно у организацији напада.

У неколико наврата српски репрезентативац је у свом стилу делио асистенције саиграчима, којима је поново у неизвесној завршници измакла победа.

Окршај у "БОК центру" у Тулси је био врло изједначен, пун преокрета и неизвесности, а у тим условима поново се боље снашао Детроит, баш као и прошле седмице када је тријумфовао 128:125.

Сада је екипа Монтија Вилијамса дошла до одлучујуће предности средином последње четвртине, одбила налет противника и успела да је сачува до краја.

Најбољи у редовима домаћина био је Вилијамс са 20 поена и пет асистенција, док је Џош Гиди стао на 14, уз по седам ухваћених лопти и успешних додавања.

У победничком саставу истакао се Томпсон са 18 поена, једним више од Сасера.

Ноћ у предсезонским мечевима поново је обележио Никола Јокић, који је у победи свог Денвера над Лос Анђелес клиперсима, био надомак трипл-дабла и тако најавио нову МВП сезону.

У осталим утакмицама победе су остварили Бостон селтикси, Минесота тимбервулвси, Финикс санси и Сакраменто кингси.

image