Спорт

Јокић у генералној проби био близу трипл-дабла и најавио нову МВП сезону

Најбољи светски кошаркаш у последњој провери пред почетак нове сезоне потврдио да ће поново бити главни кандидат за МВП признање у НБА лиги
Јокић у генералној проби био близу трипл-дабла и најавио нову МВП сезону© Tanjug/AP Photo/Ryan Sun

Никола Јокић спреман је за одбрану титуле у најјачој лиги на свету, што је потврдио током ноћи између четвртка и петка.

Јокић је предводио Денвер до победе над Лос Анђелес клиперсима у генералној проби, резултатом 103:90.

Момак из Сомбора, који је читаво лето провео у Србији одмарајући се након исцрпљујуће прошле сезоне, на терену је провео 28 минута и мало му је недостајало да упише трипл-дабл.

Он је за то време на паркету постигао 25 поена (9/15 из игре, 3/6 тројке), ухватио 14 лопти и имао осам асистенција. Уз то је додао по једну украдену и изгубљену лопту.

Треба подсетити да српски ас није добио МВП награду у регуларном делу и она је неправедно отишла у руке Џоела Ембида, али му то није сметало, па је одвео "грумење" до првог, историјског пехара у НБА и био најбољи у финалној серији против Мајамија.

Дуел у "граду анђела" био је неизвестан током већег дела, али су Нагетси успели да се одлепе средином треће четвртине, као што су то много пута чинили у претходној сезони, а онда и рутински приведу сусрет крају.

Николи су највише помогли Кентавијус Колдвел-Поуп, Ерон Гордон и Зеке Наџи са по 13 поена.

На другој страни истакао се бивши играч Денвера "Бизи" Боунс Хајленд који је напунио статистичке колоне. Завршио је утакмицу са 25 поена, седам скокова и шест асистенција, али није имао помоћ саиграча.

Само су још Мен и Пауел имали двоцифрен учинак и постигли су по 10 поена.

Екипа Мајка Мелоуна је још једну предсезону завршила са позитивним скором и спремна је за одбрану шампионског прстена у НБА лиги, коју започиње 25. октобра против Лос Анђелес лејкерса.

image