Спорт

Звезда је у Лајпцигу освојила трофеј, а може ли сада и бодове у Лиги шампиона?

Црвена звезда је била учесник пријатељског турнира у Лајпцигу 2004. године, поводом отварања "Ред Бул Арене" некадашњег "Централног стадиона"
Звезда је у Лајпцигу освојила трофеј, а може ли сада и бодове у Лиги шампиона?Getty © Maja Hitij

Црвена звезда ће у среду гостовати екипи Лајпцига у мечу трећег кола групе Г Лиге шампиона, а играће на стадиону на којем је већ освојила трофеј.

Црвено-бели су у јулу 2004. године учествовали на турниру у Лајпцигу са Брижом, Вердером и домаћином Саксонијом.

Црвена звезда је у сезони 2003/2004. освојила "дуплу круну" у тадашњој Србији и Црној Гори. Екипу црвено-белих су тада предводили Марко Пантелић, Бошко Јанковић, Душан Баста и Никола Жигић.

"Први ривал био је Бриж, тадашњи шампион Белгије, а меч се играо 16. јула 2004. године. Изабраници Љупка Петровића су дошли до предности у 21. минуту, голом Басте. У 54. минуту је Марко Перовић надиграо Белгијанце и удвостручио предност Црвене звезде. Само два минута касније је Стоица смањио предност нашег тима. Тачку на ову утакмицу је ставио Дејан Миловановић, који је у 78. минуту поставио коначан резултат од 3:1", наводи се на званичном сајту Црвене звезде.

Финални меч одигран је 17. јула 2004. године, а ривал Црвеној звезди био је освајач купа и шампион Немачке екипа Вердера.

"Клуб из Бремена је тих година важио за један од најквалитетнијих тимова Европе. Црвена звезда је дошла до ране предности, а играо се 16. минут када је Пантелић начео мрежу шампиона Немачке. Вердер је брзо одговорио, када је на сцену ступио чувени Мирослав Клосе, који је постигао два брза гола у размаку од само седам минута. Предност Немаца није дуго трајала, играо се 39. минут, када је Звездина 'деветка' поново затресла мрежу ривала и поставила коначан резултат у регуларном делу меча од 2:2. Црвено-бели су били бољи након извођења једанестерца са 5:4, када је резервни голман Зоран Бановић успео да заустави ударац Магина са једанаест метара и донесе 'Трофеј Лајпцига' у витрине нашег музеја", подсећају из Црвене звезде.

image