Спорт

ММА: Переира нокаутирао Адесању за титулу средње категорије

ММА борац Алекс Переира нови је УФЦ шампион средње категорије (до 84 кг).
ММА: Переира нокаутирао Адесању за титулу средње категоријеGetty © Jamie Squire / Staff

Бразилац је у недељу ујутру по средњоевропском времену у главној борби приредбе УФЦ 281 у њујоршком “Медисон сквер гардену” нокаутом у петој рунди збацио са трона Новозеланђанина Израела Адесању.

Адесања и Переира су приказали одличну борбу до пете рунде, а Нигеријац је имао предност у поенима.  То није спречило Переиру да напада и константно буде агресивнији. Са друге стране Адесања је у финишу прве рунде био ближи победи, али је крај рунде утицао да Бразилац настави даље.

Затим, Адесања је напао и у трећој рунди што је утицало да Переира додатно ризикује, а то му се исплатило у петој рунди. Уследио је снажан леви кроше Бразилца, а после тога се десила силовита комбинација Бразилца од које Адесања није могао да се одбрани и судија Марк Годард био је принуђен да прекине борбу.

Ово је трећи пут да се њих двојица сусрећу, али прва два пута су била у кик-боксу. Борац из Сао Паула је 2016. победио једногласном одлуком судија, а 2017. године је баш као и у овој борби левим крошеом нокаутирао Адесању.

Адесања је успео да у пет наврата одбрани титулу, али је после нокаута Переире окончана његова владавина. Сада има 23 победе и 2 пораза у професионалним борбама. Са друге стране, Переира има скор 7-1 у професионалним борбама, 4-0 откад је у новембру 2021. године дебитовао у елитној промоцији УФЦ.

image