Спорт

Руд: Ђоковић је и даље најбољи тенисер света

Норвешки тенисер Kаспер Руд изјавио је да је Србин Новак Ђоковић најбољи играч на АТП туру, без обзира на тренутну ранг листу.
Руд: Ђоковић је и даље најбољи тенисер светаGetty © Giorgio Perottino / Stringer

Руд ће играти у првом колу "Зелене групе" завршног турнира сезоне у Торину против Kанађанина Феликса Оже-Алијасима. Он тврди да никога не сме да завара позиција Ђоковића на АТП листи, на којој је тренутно осми играч света.

"Ђоковић је ове сезоне играо сјајно. Једноставно није имао среће да ситуацијом у којој се нашао. Није могао да добије поене иако је освојио Вимблдон, а није могао да уђе у многе земље, што је негативно утицало на његову позицију на листи. Он ће за мене увек бити један од најбољих тенисера света, ако не и најбољи и увек ће бити фаворит на сваком турниру на ком се појави", рекао је Руд за званични сајт турнира у Торину.

Норвешки тенисер би са Ђоковићем могао да се састане тек у полуфиналу или финалу турнира у Торину.

"Мислим да је ове године показао зашто је најбољи. Освојио је Вимблдон, освојио је два турнира пре неколико недеља, сетимо се и Рима. Чињеница да је био у стању да буде међу осам најбољих у сезони без обзира на то што није имао поене са три гренд слема и четири мастерса само показује колико је и даље добар", закључио је Руд.

Ђоковић ће у понедељак од 21 сат у првом колу "Црвене групе" турнира у Торину играти против Грка Стефаноса Циципаса.

Српски тенисер ће у Торину покушати да освоји шесту титулу на завршном турниру и изједначи се са рекордером Швајцарцем Роџером Федерером.

image