Спорт

Катаи донео победу Звезди у Сурдулици

Фудбалери Црвене звезде победили су у гостима Радник резултатом 2:1 у утакмици 19. кола Суперлиге Србије. Изабраници Милоша Милојевића су полусезону завршили као лидер српског фудбалског првенства и сада одлазе на паузу, која ће трајати до фебруара.
Катаи донео победу Звезди у СурдулициGetty © Srdjan Stevanovic / Stringer

Оба гола за црвено-беле постигао је Александар Катаи, док је стрелац јединог гола за домаћине био Милош Спасић.

Црвена звезда је нападала од старта меча и прва дошла до вођства. Играо се 35. минут када је Kингс Kангва са ивице казненог простора покушао да шутира, али је Филип Петровић изблокирао његов ударац. Лопта му је запела за ногу и то је омогућило Александру Kатаију да се прикраде и матира Вујанца.

Радник је успео да изједначи почетком другог полувремена након одличне соло акције Милоша Спасића у 48. минуту. Офанзивцу је ово пети гол у сезони.

Сурдуличани су највећу шансу у другом полувремену имали у 78. минуту преко Борка Дуроњића, који је шутирао поред гола. Шампион Србије је до победе стигао у 93. минуту. Kатаи је погодио мрежу домаћег тима из слободног ударца и донео је велику радост свом тиму.

Црвена звезда је прва на табели Суперлиге Србије са 53 бода, док је Радник последњи са осам.

"Црвено-бели" ће у 20. колу, које је на програму четвртог фебруара наредне године, дочекати Војводину, док ће Радник играти са Kолубаром у Лазаревцу.

image
VV inauguration
banner