Спорт

Теодосић носио Звезду, Јаго "распорио" Бајерн – херојска победа црвено-белих!

Црвено-бели великом борбеношћу дошли до важне победе и прекинули лошу серију у елитном такмичењу
Теодосић носио Звезду, Јаго "распорио" Бајерн – херојска победа црвено-белих!© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Црвене звезде победили су после великог преокрета минхенски Бајерн резултатом 74:68 и тако уписали први тријумф након четири неуспеха.

Црвено-бели су прекинули црну серију у Евролиги и потпуно заслужено остварили важан успех после минуса од 14 поена.

Дуел у "Штарк арени" почео је веома нервозно, играчи и једне и друге екипе су промашивали, па смо прве поене видели тек после нешто више од два минута. Звезда је повела, али је онда Бајерн преокренуо и захваљујући Сержу Ибаки и Карстену Едвардсу дошли до предности.

Нису имали црвено-бели решења за горостасног центра, у нападу је шкрипало, због чега су Баварци имали пет, шест поена вишка.

Екипа Јаниса Сферопулоса је почетком другог периода појачала одбрану, приближила се на посед разлике, али је онда уследила серија ривала. Две тројке и гости су отишли на плус девет, након чега се чинило да ће се Звезда тешко вратити.

Међутим, Милош Теодосић је покренуо саиграче, забележио је чак седам асистенција у првом полувремену, а велика борбеност награђена је у последњим тренуцима друге деонице, када је Адам Ханга погодио тројку преко руке.

Српски шампион се у потпуности вратио и на одмор отишао са минималним заостатком (33:35).

Иако је "моментум" у тим тренуцима био на страни домаћина, Звездине играче као да је пресекла пауза и катастрофално су отворили трећи период.

Бајерн се тројкама брзо одлепио, Шабаз Нејпир је био најслабија карика у одбрани и експресно је створен двоцифрен заостатак. Имали су играчи Пабла Ласа и максималних +14, пре него што је уследио још један налет Звезде.

Преполовљен је минус, ухваћен је ритам у нападу и све то је дошло на наплату у последњих десет минута. Више од пола четвртине Звезда је држала Бајерн на само једном поену, Митровић је донео предност, а онда је Теодосић са две тројке исту и одржао.

На крају, херој из сенке био је Јаго дос Сантос, који се храбро носио са много снажнијим противничким играчима. Заслужио је да погоди тројку са осам метара на 30 секунди до краја и "распори" Баварце.

Тео је био убедљиво најбољи са 16 поена и 11 асистенција, док су Митровић и Нејпир додали по 11.

У пораженом саставу Едвардс се истакао такође са 16 поена, Болмаро и Бонга су постигли по 12, два више од Ибаке.

Црвена звезда после шест кола у Евролиги има скор од две победе и четири пораза, док је Бајерн забележио два тријумфа и четири неуспеха.

  • 2. нов 2023 • 20:31

    20:31

    40' Крај утакмице! Звезда је победила Бајерн!

    Велики преокрет Црвене звезде и победа над Бајерном резултатом 74:68.

  • 20:16

    37' Теодосић је херој Звезде у овој утакмици

    Поново Тео погађа важну тројку, овога пута преко руке за вођство 68:64.

  • 20:11

    35' Мали Јаго са великим срцем

    Јаго дос Сантос игра веома храбро и носи Звезду сада. Бајерн, са друге стране, не може ништа да погоди, па црвено-бели повећавају предност. Воде 65:60.

  • 20:06

    33' Звезда води први пут од прве четвртине

    Сада играчи Бајерна не могу ништа да погоде, Митровић је измислио поене после промашаја Теодосића и Звезда води први пут после прве четвртине – 63:60.

  • 20:01

    32' Теодосиииић!

    Најбољи играч Звезде заслужио је да погоди. Тројка Теодосића за изједначење – 59:59.

  • 20:00

    31' Прорадио је и Гедраитис и погодио за 2+1

    Сада много боље отварање четвртине и баш оно што је требало Звезди. Гедраитис је погодио под фаулом, онда и реализовао слободно бацање за 56:59.

  • 19:57

    Крај треће четвртине: Црвена звезда – Бајерн Минхен 53:59

    Успели су Звездини играчи да се врате великом енергијом и смање на 53:59 пред последњих десет минута.

  • 19:48

    28' Баварци чувају двоцифрену предност

    Никако српски тим не успева да спусти разлику, Бајерн рутински чува двоцифрено вођство.

  • 19:45

    25' Бајерн погађа тројке, Звезда игра само кад Тео организује

    Разиграли су се гостујући играчи и сада погађају и они момци којима шут није главно оружје. Болмаро још једном, па и Бонга, а Звезда ништа не може да одбрани. Црвено-бели у нападу играју само када је лопта код Теодосића, што се види на семафору. Након поена Едвардса Бајерн води 38:52.

  • 19:40

    23' Најлошији могући почетак Звезде

    Катастрофално су црвено-бели отворили трећи период. Нејпир је лутао у одбрани, Ханга је промашио зицер, а након два офанзивна скока, Бајерн је увећао предност. Едвардс је погодио тројку, а после њега поентирао је и Букер, па Немци први пут имају двоцифрену предност – 33:43.

image