Спорт

"Ким Џонг Ун је дошао у Звезду, то их је пореметило": Велики гаф Јестровића о ком се прича

Некадашњи голгетер Црвене звезде је фудбалера из Јужне Кореје помешао са лидером Северне Кореје после утакмице црвено-белих против Лајпцига
"Ким Џонг Ун је дошао у Звезду, то их је пореметило": Велики гаф Јестровића о ком се причаGetty © Srdjan Stevanovic / Stringer

Црвена звезда је поразом од Лајпцига 2:1 на стадиону "Рајко Митић" и званично остала без шанси за наставак такмичења у Лиги шампиона, а до краја групне фазе ће се борити за трећу позицију и прелазак у Лигу Европе.

Након меча, некадашњи нападач црвено-белих Ненад Јестровић у студију "Аренеспорт" је анализирао разлоге пораза, а том приликом направио је велики лапсус.

Јестровић је Звездиног Јужнокорејца Ин Бом Хванга назвао Ким Џонг Уном, помешавши га са лидером Северне Кореје, са којом је његова земља била у рату. Некадашњи голгетер је хтео да истакне да би млади домаћи играчи требало да добијају више шанси.

"Рећи ћу шта је највећи проблем Црвене звезде ове сезоне. На пример, мали Коста Недељковић, Јован Шљивић, који су играли у припремном периоду, после су склоњени и дуго нису били ни конкуренти за први тим. Мислим да наши млади играчи да ли имају 17, 18, 19 или 20 година, ако је добар зашто га не ставити? Шта мислите, да нема Шпанија некога од 17-18 година у 'А' селекцији? Има их више. А Коста Недељковић оно што сам ја видео вечерас је десни бек за будућност наше репрезентације, то је феноменална ствар", почео је Јестровић.

"Црвена звезда је темпирала форму мало више за Фјорентину, за тај припремни период, одиграли смо тада феноменално. Али треба да се монтира форма за првенство. Звезда је довела два-три играча - Шерифа, Ким Џонг Уна, мало смо ту пореметили хемију, игру, мислим да је то мало незгодно за тим", казао је Јестровић, мешајући вођу Северне Кореје, са везистом Звезде из Јужне Кореје, Ин Бом Хвангом.

Коментатори "Аренаспорт" су брзо исправили Јестровића, али овај гаф је брзо постао виралан на друштвеним мрежама.

image