Спорт

Јокић одиграо меч какав НБА није видела: Доминација Србина, али пораз Денвера

Никола Јокић наставља да помера границе у НБА лиги и одиграва мечеве за какве ни најпажљивији статистичари не могу да кажу да су раније видели
Autor: YouTube / Basketball Highlights

Упркос феноменалној ефикасности Србина, Денвер је у ноћи између петка и суботе изгубио од Њу Орлеанса 115:110, али још дуго ће се причати о партији најбољег играча света.

Јокић је у Њу Орлеансу на паркету провео 36 минута, а за то време је убацио 26 поена, забележио 16 скокова и невероватних 18 асистенција. Забележио је и једну блокаду, али ни то није било довољно Нагетсима да тријумфују.

Чак је и НБА лига истакла да је Јокић постао тек трећи кошаркаш у историји са четири утакмице у којима је бележио најмање 25 поена, 15 скокова и 15 асистенција, после Вилта Чемберлена и Расела Вестбрука.

Уз то, истичу и да се никада није догодила баш оваква статистичка партија какву је Јокић пружио. Он је подршку у редовима Денвера имао у Кристијану Брауну (25 поена и девет скокова) и Мајклу Портеру (18 поена и 11 скокова), али је било евидентно да је екипи недостајао повређени Џамал Мареј.

Са друге стране, Пеликанси су савладали шампиона ношени Зајоном Вилијамсоном и његових 26 поена, Валанчијунас је додао 22, а Инграм 21 поен.

Овај резултат рачунаће се и за међусезонски НБА турнир током ког Нагетси имају скор 2-1, док у целокупној НБА сезони имају учинак 9-3.

image