Спорт

Румунија, Швајцарска и Холандија иду на ЕУРО, Француска дала 14 голова Гибралтару

Фудбалске репрезентације Румуније, Швајцарске и Холандије обезбедиле су пласман на Европско првенство следеће године у Немачкој, а Француска је у историјској утакмици победила Гибралтар са рекордних 14:0
Румунија, Швајцарска и Холандија иду на ЕУРО, Француска дала 14 голова Гибралтару© Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Из групе И на ЕУРО ће Румунија и Швајцарска.

Румунија је као гост у Мађарској после преокрета победила Израел резултатом 2:1, док је Швајцарској био довољан и бод из ремија 1:1 код куће против селекције тзв. Косова.

Холандија ће из групе Б на континентални шампионат заједно са лидером групе Француском.

Популарне "лале" су голом Вута Вегхорста у 12. минуту победили Републику Ирску минималним резултатом (1:0) и тако и теоретски оверили визу за Немачку.

Француска је у Ници победила Гибралтар са чак 14:0 (7:0). Гости су од 18. минута играли са десеторицом после искључења стрелца ауто-гола у трећем минуту Етана Сантоса због погибељног старта над Вареном Заире-Емеријем.

Дебитант је два минута пре тога постигао гол за Француску. Килијан Мбапе је постигао три гола, од чега један са пенала, а по два гола дали су Кингсли Коман и резервиста Оливије Жиру.

По један погодан уписали су Усман Дембеле, Адријан Рабио, Жонатан Клаус, Јусуф Фофана и Маркус Тирам.

Сад је познато 16 од 24 учесника континенталне смотре.

Уз домаћина немачку "визу" су обезбедиле репрезентације Швајцарске, Румуније, Холандије, Албаније, Данске, Белгије, Француске, Португала, Шпаније, Шкотске, Турске, Аустрије, Енглеске, Мађарске и Словачке.

До краја квалификација поделиће се још пет виза, док ће последња три учесника бити позната у марту следеће године после бараж мечева.

image