Спорт

Меси против Роналда - спремите се за "Последњи плес": Уговорен спектакл Мајамија и Ел Насра за 2024.

Аргентинац и Португалац су до сада 36 пута играли један против другог, а почетком наредне године ће то учинити можда и последњи пут
Меси против Роналда - спремите се за "Последњи плес": Уговорен спектакл Мајамија и Ел Насра за 2024.© Twitter / screenshot / @Turki_alalshikh

Фудбалски клуб Eл Наср за који игра Кристијано Роналдо биће домаћин Интеру из Мајамија Лионела Месија 24. фебруара 2024. године у пријатељском мечу који је назван "Последњи плес".

Ова информација саопштена је у уторак на званичном сајту туристичке странице Ријада, главног града Саудијске Арабије.

Ријад ће бити домаћин спектакуларног меча у ком ће вероватно последњи пут у каријерама на супротним странама бити два најбоља фудбалера 21. века, а по мишљењима великог дела јавности и два најбоља фудбалера свих времена.

Португалац Роналдо (38) и Аргентинац Меси (36) су годинама играли један против другог на клупском нивоу, док је Лео Меси био члан Барселоне. Португалац се суочавао са Месијем прво у дресу Манчестер јунајтеда у Лиги шампиона, а затим као члан Реала у шпанској Ла Лиги. Почевши од 2005. године, два великана светског фудбала освојила су чак 13 Златних лопти - Лео Меси осам, а Кристијано Роналдо пет.

На репрезентативном нивоу Меси и Роналдо су само једном играли један против другог. Фебруара 2011. године Аргентина је у швајцарској Женеви победила Португалију 2:1.

Обојица су дала по гол, Роналдо из игре у 21. минуту за изједначење на 1:1, а Меси из пенала у 90. минуту за коначних 2:1 за Аргентину.

image