Спорт

Како је пукла највећа "љубав" португалског фудбала – Роналдо и Сантош не разговарају од Катара

Некадашњи селектор фудбалске репрезентације Португалије Фернандо Сантош признао је да од Светског првенства у Катару не разговара са капитеном националног тима Кристијаном Роналдом
Како је пукла највећа "љубав" португалског фудбала – Роналдо и Сантош не разговарају од КатараGetty © Lars Baron

Фернандо Сантош је у интервјуу за лист "А Бола" истакао да се Роналдо наљутио на њега, јер је оставио капитена на клупи за резерве на мечу осмине финала Светског првенства у Катару против Швајцарске (6:1).

Била је то најбоља утакмица "европског селесаа" на такмичењу, а Рамос је постигао хет-трик.

И у следећем сусрету догодила се иста ситуација – тадашњи нападач Бенфике, а сада Пари Сен Жермена, добио је предност у односу на Роналда у четвртфиналу против Марока.

Кристијано је ушао у другом полувремену, али није успео да спречи елиминацију свог тима (0:1).

"Он и ја више не разговарамо. То је једна дужа прича, не знам ни тачно од ког дана, али знам да нисмо причали од када смо се вратили из Катара", рекао је Сантош, који је у децембру прошле године добио отказ по завршетку Мундијала.

Роналдо на клупи? Стратешки важан потез
Роналдо на клупи? Стратешки важан потез
Направио сам потез за који сам сматрао да је добар и стратешки важан у том тренутку. Морате то да разумете.

"Нема то везе са утакмицом са Швајцарском. Имао сам јаку везу са Кристијаном и то не само пословну. Срели смо се први пут у Спортингу када је имао 19 година. Та веза је расла, а ја сам постао селектор пошто је он позван у репрезентацију. Били смо као отац и син или као старији и млађи брат. Нема то везе ни са чим са Светског првенства."

Он је истакао да је Роналдо имао јако тешку 2022. годину.

"Његова 2022. година није била најбоља. Да, рекао сам да је најбољи на свету, али је имао очајних, ужасних шест месеци."

Описао је на шта тачно мисли...

"Имао је породичну трагедију, а то је утицало на њега и на спортском плану. Није прошао припреме, није играо два месеца. Онда се вратио у Манчестер где га уопште нису користили."

"Физички је и даље био на топ-нивоу, а ја га познајем боље него ико. Међутим, био је на ниском нивоу, када је игра у питању."

Сантош је на крају навео да верује да ће да се помири са Роналдом, који је тренутно члан Ел Насра.

"Верујем да ћемо Кристијано и ја једног дана да се испричамо. Немам за чим да жалим, знам да су га неке ствари можда повредиле. Можда је и данас љут због тога. Надам се да није, да ће све то да се промени. Стрпљив сам, сигуран сам да ће то да се догоди", закључио је Сантош.

image
VV inauguration
banner