Спорт

Србија хитно реаговала због мучења Ђоковића: Траже се одговори после антидопинг скандала

Невероватна ситуација одиграла се у четвртак увече, када је Светска антидопинг агенција инсистирала да најбољи тенисер света мора да се тестира уочи свог меча против Камерона Норија
Србија хитно реаговала због мучења Ђоковића: Траже се одговори после антидопинг скандалаGetty © Fran Santiago / Stringer

Директорка Антидопинг агенције Србије Милица Вукашиновић Весић затражила је од Светске антидопинг агенције (ВАДА) разјашњење ситуације у којој су се нашли тенисери Србије, када им је пре меча са британским тенисерима допинг контрола ушла у свлачионицу и тражила тестирање свих играча.

Србија је у четвртак победила Велику Британију са 2:0 и пласирала се у полуфинале Дејвис купа, у коме ће у суботу играти против Италије.

"АДАС, као кровна организација у Србији тражи званично разјашњење ситуације. Директорка проф др Милица Вукашиновић Весић већ је контактирала ВАДА у вези са овим случајем", наводи се у саопштењу које је ТСС доставио медијима.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је након пласмана у полуфинале изјавио да је имао расправу са људима из Светске антидопинг агенције.

"Човек у ћошку седи, сатима ме прати. Имао сам расправу, јер ево за 20 година и кусур каријере није ми се десило да мене допинг контрола, и не само мене, изабере. Добио сам нотификацију сат и по времена пре меча. Ја имам своју рутину и не треба ми дистракција. Да ми узима крв, да размишљам да ли ћу моћи да дам урин. Потпуно нелогична одлука", истакао је Ђоковић.

Он је том приликом додао да је увек подржавао тестирање играча, али не пред почетак меча.

"Када сам причао са представником допинг агенције, рекли су ми да је разлог био да ће бити јако касно и да се пружи другој репрезентацији времена да се више одмори, али сам им онда рекао да победник вечерашњег дуела не игра у петак. Увек сам подржавао да се тестирам ја или било ко, али не пред меч. Шта ће то променити? Бићу ту, кад се заврши меч тестирајте ме", закључио је Ђоковић.

image