Спорт

Хаос у Паризу пред меч Лиге шампиона: Навијачи упали са бакљама у паб и напали Енглезе

У понедељак увече је дошло до сукоба навијача два клуба, а снимци су се појавили и на друштвеним мрежама
Хаос у Паризу пред меч Лиге шампиона: Навијачи упали са бакљама у паб и напали Енглезе© Twitter / screenshot / @FootbalIhub

Навијачи Пари Сен Жермена и Њукасла потукли су се у понедељак увече у Паризу уочи меча два клуба у оквиру 5. кола Лиге шампиона, преносе француски медији.

Локални медији наводе да су навијачи шампиона Француске упали у један кафић у центру Париза где су се налазиле присталице Њукасла. Навијачи два клуба су се гађали столицама и тврдим предметима, а није познато да ли има повређених.

На друштвеним мрежама су се појавили и снимци на којима навијачи Парижана упадају у кафић у ком се налазе навијачи Њукасла са упаљеним бакљама и димним бомбама. У све се касније умешала и полиција, не би ли зауставила нереде.

Француски медији подсећају да су се навијачи два клуба сукобили у Енглеској почетком октобра када је Њукасл у другом колу групе Ф Лиге шампиона на свом терену победио ПСЖ резултатом 4:1.

Нова утакмица "светаца" и "сврака" биће одиграна у уторак од 21.00 "Парку принчева" у Паризу. У другом мечу 5. кола групе Ф, Милан ће на свом терену дочекати Борусију Дортмунд.

image