Спорт

Грешка о којој ће се причати - судија Хупер прошао без казне, Сити оптужен

Сајмон Хупер, арбитар који је направио невероватну грешку на утакмици Манчестер ситија и Тотенхема, неће бити кажњен, саопштила је судијска организација Премијер лиге
Грешка о којој ће се причати - судија Хупер прошао без казне, Сити оптуженGetty © Stu Forster

Једна од најбизарнијих одлука у историји фудбала која је донета у завршници меча Манчестер ситија и Тотенхема, проћи ће без икаквих последица.

Наиме, Сајмон Хупер, који је делио правду у дербију 14. кола Премијер лиге, поприлично је оштетио домаћина.

Он је прво доделио предност код акције "грађана" у 95. минуту, који су повели контру и имали ситуацију да Џек Грилиш иде потпуно сам према голу ривала.

Ипак, из непознатог разлога, решио је да промени своју првобитну процену и додели фаул екипи Пепа Гвардиоле.

Поред многих актера меча, попут Ерлинга Холанда који је добио жути картон због протеста, одлука се није свидела готово читавом фудбалском свету.

Хупер ће ипак проћи без последица, пошто је судијска организација Премијер лиге навела да се ради о фактору "ненамерне људске грешке".

Тако ће поменути судија бити делегиран да суди већ у наредном колу и то дуел Шефилд јунајтеда и Ливерпула, који се игра већ у среду.

Фудбалска асоцијација Енглеске (ФА) оптужила је Манчестер сити да није успео да контролише понашање својих играча у финишу утакмице 14. кола.

У саопштењу ФА се наводи да је Манчестер сити оптужен за кршење правила, пошто су играчи овог клуба окружили судију током меча са Тотенхемом.

ФА додаје да Манчестер сити није спречио своје играче да се у 94. минуту непристојно понашају према судији.

Фудбалски клуб Манчестер сити има рок до седмог децембра да одговори на оптужбе.

image